Pērn nedaudz pieaudzis noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanas gadījumu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Aizvadītajā gadā par trīs gadījumiem pieaudzis reģistrēto noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanas gadījumu skaits ,šodien prokuratūras gada pārskata sanāksmē paziņoja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

2016.gadā reģistrēti 120 gadījumi pēc Krimināllikuma pantiem par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, savukārt 2017.gadā reģistrēti 123 šādi gadījumi. No šajā gadā uzsāktajiem kriminālprocesiem, kriminālvajāšanai nodoti trīs procesi, kā arī 21 pirms 2017.gada uzsākts šīs kategorijas kriminālprocess.

Nelielo kriminālvajāšanai nodoto kriminālprocesu skaitu Kalnmeiers skaidroja ar to, ka šāda veida izmeklēšanas prasa laiku un resursus, tādēļ noris lēnāk nekā cita veida noziegumos.

Pieaugot ziņojumu skaitam, kuru pārbaudei tiek tērēti resursi, nedaudz samazinājies rīkojumu skaits par noziedzīgi iegūtu līdzekļu iesaldēšanu. 2016.gadā bija 252 šādi rīkojumi, savukārt 2017.gadā 243. Taču kopējā iesaldēto līdzekļu summa ir pieaugusi no 36 170 000 eiro 2016.gadā līdz 45 600 000 eiro pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu