Latvijas zāļu ražotāju apgrozījums pērn bija par 11% lielāks nekā 2016.gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā gadā Latvijas zāļu ražotāju kopējais saražotās produkcijas realizācijas apgrozījums bija 174 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir pieaugums par 11%, salīdzinot ar 2016.gadu, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) informācija.

Latvijā realizēto zāļu apjoms pērn ir samazinājies par 0,4% un veido 16,84 miljonus eiro. Savukārt ārpus Latvijas pārdoto zāļu apjoms pieaudzis par 14% un sasniedzis 140,35 miljonus eiro.

ZVA direktora vietnieks Jānis Zvejnieks norādīja, ka, apkopojot Latvijas zāļu ražotāju zāļu realizācijas datus, novērota pozitīvu tendenci. Latvijas ražotāji arī 2017.gadā turpināja kāpināt realizēto zāļu apgrozījumu. Atbalstot Latvijas ražotājus starptautiskā tirgū, pērn ZVA arī izsniedza ražotājiem 218 farmaceitiskā produkta sertifikātus un 22 brīvās tirdzniecības sertifikātus.

Pērn pirmo vietu starp zāļu ražotājiem pēc kopējā preču realizācijas apjoma ir saglabājusi AS «Olainfarm». Otrajā vietā ir AS «Grindeks», kas salīdzinājumā ar 2016.gadu pērn kopējo preču realizācijas apjomu ir palielinājusi par 29%. Trešo vietu ieņem AS «Kalceks», kas arī salīdzinājumā ar 2016.gadu ir palielinājusi realizācijas apjomu par 21%.

Lai gan «Grindeks» 2017.gadā par 4% ir samazinājusi realizēto zāļu apjomu vietējā tirgū, tā saglabā līdera pozīciju pēc pārdoto zāļu apgrozījuma Latvijā, atstājot aiz sevis «Olainfarm» un AS «Rīgas farmaceitiskā fabrika», liecina ZVA dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu