Bils Geitss: kriptovalūtas «izraisa nāvi»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GIAN EHRENZELLER / KEYSTONE

Kriptovalūtas netiešā veidā izraisa cilvēku nāvi, izteicies ASV datortehnoloģiju giganta «Microsoft» dibinātājs Bils Geitss, ar to domājot, ka tādas kriptovalūtas kā «Bitcoin» var tikt izmantotas narkotiku iegādei un terorisma finansēšanai, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Šādu viedokli Geitss paudis sociālā tīkla un ziņu vietnes «Reddit» jautājumu sesijā «jautā man jebko», kur dažādi sabiedrībā pazīstami cilvēki atbild uz jautājumiem par dažādām tēmām.

Kāds «Reddit» lietotājs uzdeva Geitsam jautājumu par kriptovalūtām.

«Galvenais kriptovalūtu raksturlielums ir to anonimitāte. Es nedomāju, ka tā ir laba lieta. Laba lieta ir valdības spēja konstatēt naudas atmazgāšanas, nodokļu nemaksāšanas un terorisma finansēšanas gadījumus,» norādīja Geitss.

«Šobrīd kriptovalūtas tiek izmantotas, lai pirktu fentanilu un citas narkotikas, tāpēc var teikt, ka kriptovalūtas izraisa nāvi,» viņš piebilda.

Tā Geitss pauda viedokli, ka investīcijas kriptovalūtās uzskatāmas par riskantām.

BBC gan atgādina, ka iepriekš Geitss nav bijis tik kritisks savos izteikumos par kriptovalūtām – 2014.gadā intervijā «Bloomberg TV» viņš pauda viedokli, ka «Bitcoin» esot labāka par tradicionālo valūtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu