Trīs gadu laikā «Altum» sniegs atbalstu 3300 jaunajiem speciālistiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Tuvāko trīs gadu laikā paplašinātajā «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«» («Altum») jauno speciālistu programmā mājokļa iegādei paredzēts sniegt atbalstu vairāk nekā 3300 jaunajiem speciālistiem, prognozēja «Altum» valdes locekle Inese Zīle.

«Ņemot vērā iedzīvotāju interesi un konsultācijas ar komercbankām, prognozējam, ka garantijas jauno speciālistu vidū būs pieprasītas un tuvāko trīs gadu laikā sniegsim atbalstu vairāk nekā 3000 jaunajiem speciālistiem. Vienlaikus esam gatavi atbalstīt arī ievērojami lielāku jauno speciālistu skaitu. Programmas darbības mehānisms ir saņēmējiem maksimāli ērts, jo valsts atbalstu var saņemt dažu dienu laikā savā bankā,» uzsvēra Zīle.

Kā aģentūru informēja «Luminor Bank» pārstāve Lita Juberte-Krūmiņa, banka šodien apstiprināja pirmo hipotekāro kredītu paplašinātajā «Altum» programmā mājokļa iegādei jaunajiem speciālistiem. Kredīta saņēmējs ir jaunais speciālists Kristaps Jēkabsons, kuram līdz šim nebija izdevies sakrāt pirmajai iemaksai savam mājoklim.

«Luminor Bank» Privātpersonu apkalpošanas vadītājs Normunds Rudzītis norādīja, ka atbilstoši bankas datiem, 54% «Luminor Bank» klientu, kuriem banka izsniegusi mājokļa kredītu pēdējo divu gadu laikā, ir vecumā līdz 35 gadie. Turklāt 80% no minētā klientu īpatsvara ir ar augstāko vai profesionālo izglītību, bet 47% klientu šajā vecumā ir bez bērniem.

«Lai uzkrātu līdzekļus pirmajai iemaksai 15%-20% apmērā no mājokļa vērtības, var būt nepieciešams ilgs laiks. Tādēļ jaunā programma ir ļoti piemērota jaunajiem speciālistiem – pāriem bez bērniem un jauniem cilvēkiem, kuri dzīvo vieni, ir ar labu izglītību un pietiekamiem ienākumiem,» sacīja Rudzītis.

Jau vēstīts, ka no ceturtdienas paplašināts mājokļu garantiju programmas saņēmēju loks - valsts atbalstu mājokļa iegādei turpmāk varēs saņemt jaunie speciālisti vecumā līdz 35 gadiem, kuriem apgādībā nav bērnu, un ģimenes ar bērniem līdz 23 gadu vecumam.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank». Tostarp Latvijā apvienošanās procesā «Nordea Bank» Latvijas filiāle nodeva aktīvus «DNB Bankai».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu