«Enefit» peļņa pērn Latvijā sasniegusi € 1,12 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Igaunijas elektroenerģijas ražotāja «Eesti Energia» meitasuzņēmuma Latvijā SIA «Enefit» peļņa 2017.gadā palielinājusies par 23,5% un sasniegusi 1,12 miljonus eiro, otrdien žurnālistiem sacīja «Enefit» valdes priekšsēdētājs Jānis Bethers.

Peļņas pieaugumu Bethers skaidroja ar sekmīgo startu Latvijas dabasgāzes tirgū. Pievienojot kompānijas portfelim arī dabasgāzi, «Enefit» pērn Latvijā realizētās enerģijas apmērs audzis par 15%, sasniedzot 1304 gigavatstundas (GWh).

Vienlaikus, turpinoties elektroenerģijas vairumtirdzniecības cenu kritumam, uzņēmuma apgrozījumā pērn bijušas vien nelielas svārstības, tam veidojot 46,3 miljonus eiro.

Savukārt «Enefit» klientu portfelis pērn audzis par 17,8%, sasniedzot 2413 un pārdodot elektroenerģiju un gāzi 16 659 pieslēguma punktos visā Latvijā.

Bethers norādīja, ka, kļūstot par pilna servisa enerģijas tirgotāju, «Enefit» aktīvi uzrunā arī Skandināvijas un Polijas klientus. Tāpat attīstība ir paredzēta Latvijas tirgū, piedāvājot energoefektivitātes risinājumus un to finansēšanu uzņēmumiem, kā arī tuvākā gada laikā plānots sākt enerģijas tirdzniecību mājsaimniecībām.

«Enefit» 2016.gadā strādāja ar 47,75 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga vairākas reizes - līdz 910 000 eiro. «Enefit» dibināta 2006.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 484 574 eiro. «Enefit» ir Igaunijas elektroenerģijas ražotāja «Eesti Energia» meitasuzņēmuma Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu