«Maxima Latvija» pašapkalpošanās kasu tīkla paplašināšanā šogad plāno investēt € 1,3 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Mazumtirdzniecības uzņēmums SIA «Maxima Latvija» pašapkalpošanās kasu tīkla paplašināšanās šogad plāno investēt 1,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Investīcijas paredzēts ieguldīt 16 «Maxima Latvija» veikalos visā Latvijā - Rīgā, Kauguros, Valmierā, Limbažos, Saldū, Ķekavā un Salaspilī.

Rīgā pašapkalpošanās kases plānots izvietot desmit veikalos - astoņos «Maxima X» un divos «Maxima XX» formāta veikalos, bet ārpus Rīgas pašapkalpošanās kases plānots izvietot sešos veikalos - trijos «Maxima X» un trijos «Maxima XX» formāta veikalos.

«Maxima Latvija» operacionālā vadītāja un valdes locekle Kristīne Āboltiņa norādīja, ka aizvien turpina pieaugt pašapkalpošanās kasu popularitāte - 27% no «Maxima Latvija» veikalu klientiem par pirkumiem izvēlas norēķināties pašapkalpošanās kasēs tajos «Maxima» veikalos, kuros tās ir pieejamas.

«Tāpat tendences parāda, ka visbiežāk pircēji pašapkalpošanās kasēs izvēlās norēķināties par mazākiem pirkumiem - vidējā pirkuma summa pašapkalpošanās kasēs ir ap 10 eiro. Šāda tendence liecina par to, ka pircēji pašapkalpošanās kases visbiežāk izmanto tieši tad, kad nepieciešams ātri iegādāties ikdienā nepieciešamākās preces,» sacīja Āboltiņa.

«Maxima Latvija» ieskatā pašapkalpošanās kasu ieviešana ir viens no soļiem, kā samazināt darbinieku slodzi, kā arī rindas pie kasēm.

«Maxima Latvija» pašapkalpošanās kases sāka ieviest 2009.gadā, savukārt to tīklu uzņēmums intensīvāk sāka paplašināt 2015.gadā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Maxima Latvija» apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

«Maxima Latvija» reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai «Lincoln Land Erste B.V», liecina «Firmas.lv» informācija. Patlaban «Maxima» veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 «Maxima X», 24 «Maxima XX» un četri «Maxima XXX» veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu