Miljardieru klubs: pasaules bagātāko cilvēku TOP 10

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Amerikāņu biznesa žurnāls «Forbes» ik gadu apkopo pasaules bagātāko cilvēku sarakstu. Aizvadīts rekordu pilns gads: sarakstā tika iekļauti pavisam 2208 miljardieri, bet pirmās vietas ieguvējs pirmoreiz pārkāpa 100 miljardu dolāru robežu. Visiem sarakstā iekļautajiem miljardieriem kopā pieder 9,1 triljons dolāru, kas ir par gandrīz piektdaļu vairāk nekā iepriekšējā gadā. Lai arī lielākā daļa miljardieru aizvadītā gada laikā kļuva tikai bagātāki, viens no prominentākajiem zaudētājiem bija ASV prezidents Donalds Tramps, kura turība kopš 2017.gada marta sarukusi par 400 miljoniem dolāru un tagad ir «tikai» 3,1 miljards dolāru. Viņš miljardieru topā tagad ieņem 766. vietu.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Džefs Bezoss

Džefs Bezoss ir bagātākais cilvēks pasaulē, liecina biznesa žurnāla «Forbes» aprēķini. Interneta tirdzniecības giganta «Amazon» dibinātāja bagātība ir apmēram 112 miljardi ASV dolāru.

Viņš ir pirmais cilvēks, kura turība pārsniegusi 100 miljardu dolāru atzīmi.

 
Foto: EPA/Scanpix

Bils Geitss

Tehnoloģiju uzņēmuma «Microsoft» dibinātājs Bils Geitss ieņem pasaules bagātāko cilvēku topa otro vietu ar 90 miljardiem dolāru.

Geitss šā saraksta galvgalī gozējas jau daudzus gadus, taču kopš 1995.gada viņš par pasaules bagātāko cilvēku atzīts vien sešas reizes.

 
Foto: Reuters

Vorens Bafets

Veiksmīgais amerikāņu investors Vorens Bafets, kurš savas biznesa intuīcijas dēļ ieguvis iesauku «Omahas orākuls», ieņem trešo vietu. Viņa bagātība lēsta ap 84 miljardiem dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Bernārs Arno

Pasaules bagātāko cilvēku saraksta ceturto vietu ieņem franču biznesa magnāts Bernārs Arno ar ģimeni. Viņi pārvalda luksusa zīmolu grupu LVMH, kam pieder «Louis Vuitton», «Hennessy» un citas visā pasaulē pazīstamas preču zīmes.

Aprēķināts, ka Arno bagātība ir ap 72 miljardiem dolāru.

 
Foto: AP/ScanPix

Marks Cukerbergs

«Facebook» dibinātāja Marka Cukerberga turība palielinās līdz ar sociālā tīkla akciju cenas kāpumu.

Viņa bagātība lēsta ap 71 miljardu dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Amansjo Ortega

Amansjo Ortega 70. gados kopā ar sievu Rosāliju atklāja uzņēmumu «Inditex», kurā ietilpst apģērbu veikalu ķēde «Zara». Tagad viņš ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Eiropā un pasaulē.

Viņa bagātība novērtēta uz 70 miljardiem dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Karloss Slims Elu

Biznesa magnāts Karloss Slims Elu ir bagātākais cilvēks Meksikā. Viņa ģimenei pieder Latīņamerikas lielākā telekomunikāciju firma «America Movil» un daļas dažādos būvniecības, elektropreču un nekustamā īpašuma uzņēmumos.

Viņa bagātība pārsniedz 67 miljardus dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Čārlzs Kohs

Amerikāņu uzņēmējs Čārlzs Kohs ir ASV otrā lielākā privātā uzņēmuma «Koch Industries» priekšsēdētājs un vadītājs. Naftas produktu pārstrādes, ķimikāliju un plastmasas ražotāja gada ienākumi pārsniedz 100 miljardus dolāru.

Čārlza Koha bagātība ir apmēram 60 miljardi dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Deivids Kohs

Čārlza Koha brālis Deivids Kohs atbildīgs par «Koch Industries» ķīmisko tehnoloģiju nodaļu. Viņam, tāpat kā brālim, pieder 42% no uzņēmuma.

Viņa turība lēsta ap 60 miljardiem dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Lerijs Elisons

Amerikāņu uzņēmējs Lerijs Elisons bija viens no tehnoloģiju kompānijas «Oracle» dibinātājiem. 2015.gadā to atzina par otro lielāko programmatūras izstrādātāju pēc «Microsoft».

Elisona bagātība novērtēta uz 58,5 miljardiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu