Opozīcijas deputāti prasa Reizniecei-Ozolai nosaukt kases aparātu reformas ieviesējus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Vairāki opozīcijas deputāti vērsušies ar jautājumiem pie finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) nosaukt kases aparātu reformas ieviesējus, informēja partijas «No sirds Latvijai» pārstāvji.

Jautājumus ministrei iesnieguši vairāki deputāti, tajā skaitā partijas «No sirds Latvijai» priekšsēdētāja Inguna Sudraba, kā arī parlamentāriete Jūlija Stepaņenko (S).

Reizniecei-Ozolai deputāti lūdz skaidrot izveidojušos situāciju ar kases aparātu reformu. Parlamentārieši prasa nosaukt amatpersonas, kuras plānoja un ieviesa šo reformu, kā arī vēlas noskaidrot, kādu finansējumu Finanšu ministrija ir ieplānojusi atvēlēt uzņēmējiem kaitējuma atlīdzināšanai, saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta iepriekš reģistrēto un pašlaik neatzīto kases aparātu nomaiņu.

NSL pārstāvji atgādina, ka 2017.gadā politiskā spēka frakcijas deputāti divās vēstulēs Finanšu ministrijai izteica bažas par to, ka kases aparātu reforma ir ērta kontrolējošajām institūcijām, bet rada sarežģījumus un papildu izdevumus uzņēmējiem. Pašlaik pēc gada ir redzams, ka reforma ir radījusi ne tikai milzu zaudējumus uzņēmējiem, bet arī jaunu plaisu attiecībās starp uzņēmējiem uz valsti, paziņojumā medijiem norāda partijas pārstāvji.

Kā ziņots, 2017.gadā stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu