Investīciju uzņēmums: kriptovalūtām nav vērtības; burbulis agri vai vēlu plīsīs

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Geodakyan / TASS

Kriptovalūtas ir bezvērtīgs aktīvs un to burbulis agrāk vai vēlāk plīsīs, uzskata Vācijas apdrošināšanas giganta «Allianz» investīciju struktūrvienība «Allianz Global Investors», kas pārvalda investoru aktīvus gandrīz 500 miljardu eiro vērtībā.

«Allianz Global Investors»pauž viedokli, ka blokķēdes tehnoloģija var radīt labumu investoriem, tomēr pašas uz šo tehnoloģiju balstītās kriptovalūtas uzskatāmas par bezvērtīgām,vēsta ASV medijs «Bloomberg».

«Mūsuprāt, to [kriptovalūtu] patiesajai vērtībai būtu jābūt nullei,» norāda«Allianz Global Investors» globālās ekonomikas un stratēģijas struktūrvienības vadītājs Stefans Hofrihters.

Viņš pauž viedokli, ka pašreizējā situācija ar pasaulē populārāko kriptovalūta «Bitcoin» pēc visiem parametriem atbilst aktīvu burbuļa raksturojumam.

«Bitkoinu mānija ir brubulis kā no mācību grāmatas,» uzskata Hofrihters.

Kopš pagājušā gada decembrī sasniegtā visu laiku augstākā līmeņa «Bitcoin» vērtība ir samazinājusies aptuveni uz pusi, šobrīd veidojot aptuveni 9000 ASV dolāru par vienu vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu