Lems par Autotransporta darbinieku dienas ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nākamnedēļ valdībā plāno skatīt jautājumu par Autotransporta darbinieku dienas noteikšanu, liecina Satiksmes ministrijas (SM) informācija.

To par atzīmējamu dienu plānots noteikt septembra trešajā svētdienā.

SM pārstāvji skaidroja, ka tradicionāli Autotransporta darbinieku diena tiek atzīmēta oktobra pēdējā svētdienā, tomēr biedrība «Autopārvadātāju asociācija «Latvijas auto«», biedrība «Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija» un Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība LAKRS ierosina turpmāk noteikt Autotransporta darbinieku dienu par atzīmējamo dienu septembra mēneša trešajā svētdienā.

Tas skaidrots ar to, ka tad ir salīdzinoši ilgāks dienas garums un labvēlīgāki laika apstākļi, kas ir noteicoši faktori, lai apvienotu šo dienu ar profesionālās meistarības, piemēram, veiklības braukšanas konkursu rīkošanu brīvā dabā, kuri ar katru gadu kļūst arvien populārāki, norādīja SM pārstāvji.

Kā liecina SM informācija, Autotransporta darbinieku diena kā atzīmējama diena tika noteikta 1976.gadā. To atzīmēja oktobra pēdējā svētdienā, tai ir senas tradīcijas. Tās pirmsākumi meklējami 20.gadsimta 30.gados, kad tika atzīmēta Šoferu diena. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Autotransporta darbinieku diena valstī kā atzīmējama diena nav norādīta.

Neraugoties uz to, Latvijā ir uzņēmumi un pašvaldības, kas oktobra pēdējā svētdienā praktizē šīs dienas atzīmēšanu, piemēram, AS «Talsu autotransports», pašvaldības SIA «Ventspils reiss», Rēzeknes novada pašvaldība. Transporta nozares svētkus atzīmē arī citās valstīs, piemēram, Lietuvā un NVS valstīs, atzīmēja SM pārstāvji.

Ņemot vērā to, ka autotransporta nozare sniedz lielu ieguldījumu valsts ekonomikā un pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem, kā arī to, ka Latvijā šajā nozarē ir nodarbināti vairāk nekā 65 000 darbinieku, šīs atzīmējamās dienas noteikšanas mērķis ir sekmēt un celt autotransporta nozares un tajā strādājošo darbinieku prestiža līmeni sabiedrībā un veicināt darbinieku motivāciju, kā arī ieinteresēt jauniešus apgūt autotransporta specialitātes, uzsvēra SM pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu