FKTK sākusi pārbaudi par Putina meitu iespējamiem kontiem Latvijas bankās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir sākusi pārbaudi par Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitu iespējamiem slepeniem kontiem Latvijas bankās, otrdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Viņš piebilda, ka šādas pārbaudes parasti ilgst apmēram pāris nedēļas.

«Šeit nedrīkst krist otrā galējībā. Ja cilvēkam nav kādu ierobežojumu, viņam ir tiesības atvērt kontu Latvijas bankā - arī Krievijas prezidenta meitām, ja viņas nav kādos sankciju sarakstos. Cita lieta, ja tas notiek ar kaut kādu kompāniju starpniecību, ja tur ir kaut kāds slēpts bizness vai kaut kādas tādas lietas, kas no noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas viedokļa īsti nav izpētītas. Ja mums pārbaudē, piemēram, parādīsies, ka beneficiāru sarakstos šo personu nav, bet ir citas personas, un izrādīsies, ka tur, lūk, ir šīs meitas vai meita un tā tālāk, lūk, tie jau ir noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pārkāpumi,» sacīja Putniņš.

Iepriekš ASV žurnāls «Mother Jones» publicēja fragmentus no grāmatas par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, tostarp tika minēts, ka Krievijas prezidenta meitām Latvijā ir slepeni konti bankās. Plašāka informācija par šiem banku kontiem publikācijā gan netiek sniegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu