Par Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītāju iecelts Rinalds Dimiņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par gāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS «Conexus Baltic Grid» («Conexus») pārvaldībā esošās Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītāju kļuvis Rinalds Dimiņš, liecina «Conexus» paziņojums.

Dimiņš par krātuves vadītāju kļuvis 1.martā.

Iepriekš viņš strādājis par Inčukalna pazemes gāzes krātuves ražošanas vadības operatīvā dienesta un gāzes kompresoru dienesta inženieri, bet kopš 2017.gada - par uzņēmuma gāzes kompresoru dienesta vadītāju.

Līdzšinējais Inčukalna pazemes gāzes krātuves vadītājs Ivars Šcerbickis turpina darbu uzņēmumā «Conexus». Viņa pārziņā turpmāk būs tehniskās attīstības un investīciju daļa, kas uzņēmumā pārraudzīs stratēģisko projektu vadību un realizāciju, teikts «Conexus» paziņojumā.

Kā vēstīts, «Conexus» provizoriskais apgrozījums nepilnos 12 mēnešos pērn bija 51,444 miljoni eiro, bet peļņa - 17,021 miljons eiro, liecina «Conexus» publiskotais nerevidētais finanšu pārskats par periodu no 2017.gada 4.janvāra līdz 31.decembrim.

«Conexus» dibināts 2016.gada 22.decembrī, reorganizācijas rezultātā no «Latvijas gāzes» nodalot pārvades un glabāšanas darbības virzienus. «Conexus» ir vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā, kurš pārvalda Inčukalna pazemes gāzes krātuvi un maģistrālo dabasgāzes pārvades sistēmu, kas tieši savieno Latvijas dabasgāzes tirgu ar Lietuvu, Igauniju un Krievijas Ziemeļrietumu reģionu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka atbilstoši Enerģētikas likuma prasībām līdz pagājušā gada beigām «Conexus» bija jāpārdod, lai tā akcionāri būtu ar «Latvijas gāzes» īpašniekiem nesaistītas personas. Šī prasība neatteicas uz finanšu investoru «Marguerite Fund». Tādējādi līdz 2017.gada beigām «Conexus» akcijas bija jāpārdod tādiem akcionāriem kā «Gazprom», «Itera Latvija» un «Uniper Ruhrgas International GmbH» («Uniper»).

Pērn 15.decembrī tika panākta vienošanās ar «Uniper» par tai piederošā 18,31% «Conexus Baltic Grid» akciju iegādi, bet 27.decembrī noslēgts līgums par «Itera Latvija» piederošo akciju iegādi. Savukārt par «Gazprom» akciju pārdošanu informācija patlaban vēl nav saņemta.

Līdz ar to «Gazprom» pieder 34,1% «Conexus Baltic Grid» akciju, kamēr 29,06% pieder «Marguerite Gas», 34,36% - «Augstspriegumu tīklam», bet 2,48% pārējiem akcionāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu