«Facebook» vērtība dažās dienās samazinājusies par 60 miljardiem dolāru

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Sociālā tīkla «Facebook» tirgus vērtība šīs nedēļas sākumā piedzīvojusi dramatisku samazinājumu, pieņemoties plašumā skandālam saistībā ar «Facebook» lietotāju datu nelikumīgu ievākšanu politiskām kampaņām, vēsta ASV finanšu ziņu un datu aģentūra «Bloomberg».

Skandāls saistīts ar aizdomām, ka datu analīzes uzņēmums «Cambridge Analytica» ievācis aptuveni 50 miljonu «Facebook» lietotāju datus, lai izmantotu tos ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņā pirms diviem gadiem. Sociālā tīkla lietotāju dati ievākti un izmantoti bez pašu lietotāju ziņas.

«Bloomberg» uzsver, ka «Facebook» privātuma krīze tagad ir izvērsusies arī akcionāru krīzē.

Reaģējot uz ziņām par iespējamo «Facebook» privātuma pārkāpuma, uzņēmuma akciju vērtībā pirmdien un otrdien piedzīvoja strauju samazinājumu, kā rezultātā «Facebook» tirgus kapitalizācija samazinājās par aptuveni 60 miljardiem dolāru.

Pirmdien «Facebook» vērtība samazinājās par 6,8%, kas bija lielākais samazinājums gandrīz četru gadu laikā.

Otrdienas tirdzniecības sesiju Ņujorkā «Facebook» noslēdza ar samazinājumu par 2,56%.

«Facebook» akciju vērtības samazinājums turpinājās arī trešdien.

Pēdējo piecu gadu laikā «Facebook» akciju vērtība bija pieaugusi par aptuveni 500%, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu