«Tesla» Īlonam Maskam apsola visu laiku lielāko prēmiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANDOUT / REUTERS

ASV elektroautomobiļu un enerģijas risinājumu uzņēmuma «Tesla» akcionāri apstiprinājuši 2,6 miljardu dolāru prēmijas izmaksāšanu uzņēmuma vadītājam Īlonam Maskam, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Prēmiju Maskam paredzēts izmaksāt «Telsa» akcijās.

Prēmija Maskam uzskatāma par lielāko akcijās izmaksājamo prēmiju ASV korporatīvajā vēsturē.

Prēmiju «Tesla» vadītājs gan varēs saņemt vien tādā gadījumā, ja uzņēmums «Maska vadībā izpildīs vairākus kritērijus, tostarp attiecībā uz pārdošanas apjomu un akciju cenu.

Maskam pieder aptuveni piektdaļa «Tesla» akciju. Viņš pats gan nepiedalījās lemšanā par prēmijas piešķiršanu.

«Tesla» akcionāri apstiprinājuši plānu, kas paredz nodrošināt, lai Masks turpina vadīt uzņēmumu vismaz nākamos desmit gadus.

2,6 miljardu dolāru prēmiju Masks saņems tad, ka «Tesla» tirgus vērtība sasniegs 100 miljardus dolāru, salīdzinot ar pašreizējiem aptuveni 55 miljardiem dolāru.

Ja «Tesla» izdosies sasniegt savu ambiciozo plānu desmit gadu laikā kļūt par vienu pasaulē vērtīgākajiem uzņēmumiem ar tirgus kapitalizāciju 650 miljardu dolāru apmērā, Maskam piešķiramās prēmijas apmērs var pārsniegt pat 50 miljardus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu