Ar ģimenes finansiālo situāciju Latvijā apmierināti 12% iedzīvotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijā ar ģimenes finansiālo situāciju ir apmierināti 12% iedzīvotāju, pavēstīja «Baltic International Bank» korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā «Baltic International Bank Latvijas barometra» pētījuma datiem.

Viņa arī atzina, ka vairākums Latvijas iedzīvotāju jau daudzus gadus pēc kārtas ir neapmierināti ar savas ģimenes finansiālo stāvokli, tostarp jaunākajā pētījumā 56% aptaujāto iedzīvotāju atzinuši, ka viņu ģimenes finansiālais stāvoklis ir viduvējs, bet 29% to novērtējuši kā sliktu.

Aptaujātie ir pesimistiski noskaņoti, prognozējot arī ģimenes materiālā stāvokļa izmaiņas tuvāko 12 mēnešu laikā, proti, 47% aptaujāto pauduši uzskatu, ka gada laikā viņu ģimenes materiālais stāvoklis nebūs mainījies. Vienlaikus latvieši ir optimistiskāki nekā cittautieši - 25% aptaujāto latviešu prognozējuši, ka pēc gada viņu ģimenes finansiālais stāvoklis būs uzlabojies, savukārt starp cittautiešiem šādi viedokli pauduši 11%.

Lūgti novērtēt pašreizējo Latvijas darba tirgus situāciju, lielākā daļa aptaujāto atbildējuši, ka iespējas atrast labu darbu ir sliktas. Tādu viedokli pauduši 55% aptaujāto, kuriem ir pamatizglītība, un gandrīz tikpat respondentu, kuriem ir vidējā vai profesionālā izglītība. Iedzīvotāji, kuriem ir augstākā izglītība, bijuši optimistiskāki, tomēr arī šajā kategorijā galēji kritisku viedokli pauduši 49% aptaujāto. Vienlaikus 1% respondentu ar augstāko izglītību norādījis, ka iespējas Latvijā atrast labu darbu ir ļoti labas.

Lapsa arī informēja, ka, aicināti sniegt vērtējumu par Latvijas valdības darbu, neapmierinātību pauduši 73% aptaujāto, no kuriem lielākos iebildumus izteikuši individuālā darba veicēji, zemnieki un mājsaimnieces. Savukārt apmierinātību ar valdības darbu pauduši 20% aptaujāto, tostarp skolēni un studenti, vadītāji un bezdarbnieki.

Pēc pētījuma datiem, 49% aptaujāto iedzīvotāju pašreizējo situāciju Latvijas ekonomikā vērtē kā sliktu, nedaudz mazāk jeb 42% - par viduvēju, bet par labu to ir atzinuši 6% aptaujāto. Savukārt, aicināti salīdzināt pašreizējo Latvijas ekonomikas situāciju ar to, kāda tā varētu būt pēc 12 mēnešiem, 47% pauduši uzskatu, ka tā nebūs mainījusies.

Skatoties reģionālā dalījumā, lielākie optimisti ir zemgalieši (29%) - viņi uzskata, ka pēc gada situācija valsts ekonomikā būs uzlabojusies. Savukārt prognozes par to, ka situācija varētu pasliktināties, visbiežāk izteikuši Latgalē dzīvojošie - 28%.

«Baltic International Bank Latvijas barometrs» ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu