«Bitcoin» nedienas turpinās: kriptovalūtas vērtība šogad samazinājusies par 48%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Pasaulē populārākās kriptovalūtas «Bitcoin» cena ceturtdien samazinājās par aptuveni 7% - pirmo reizi kopš februāra sākuma nokrītoties zem 7500 dolāriem par vienu vienību, liecina ASV finanšu ziņu un datu aģentūras «Bloomberg» apkopotā informācija.

Kopš šā gada sākuma «Bitcoin» vērtība ir samazinājusies par 48%.

Šī gada pirmajā ceturksnī piedzīvotais samazinājums ir lielākais «Bitcoin» vērtības kritums ceturkšņa griezumā kopš 2011.gada.

Salīdzinājumam, 2017.gadā «Bitcoin» vērtība pieauga par 1400%.

Kā vēsta interneta vietne «Crypto Coin News», visa «Bitcoin» tirgus vērtība ceturtdien nokritās zem 300 miljardu dolāru atzīmes.

«Bitcoin» un citu digitālo valūtu vērtības kritums šonedēļ skaidrojams ar arvien pieaugošo spiedienu piemērot kriptovalūtās nopietnāku uzraudzību, kā arī ar vairāku interneta kompāniju lēmumu distancēties no digitālajām valūtām.

Sociālais tīkls «Reddit» šonedēļ paziņoja, ka tas vairs nepieņems maksājumus ar «Bitcon», savukārt tādi interneta uzņēmumi kā «Twitter», «Facebook» un «Google» nolēmuši aizliegt jaunu kriptovalūtu publisko piedāvājumu reklāmas.

«Bitcoin» cenas samazināšanos veicina arī vairāku lielu pārdošanas darījumu piedāvājums tirgū.

Ievērojamus «Bitcoin» krājumus pēdējo mēnešu laikā pārdod savu darbību pārtraukušās Japānas kriptovalūtas biržas «Mt Gox» administratori, lai tādējādi norēķinātos ar biržas kreditotiem.

Analītiķi norāda, ka tuvāko nedēļu laikā nav gaidāms būtiska «Bitcoin» vērtības palielināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu