Tiesai nodod lietu par aptuveni miljons eiro nenomaksāšanu nodokļos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret divām personām par aptuveni miljons eiro nenomaksāšanu nodokļos, informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Lietu par krāpšanu lielā apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, viena apsūdzētā persona uzņēmuma interesēs nolēma dokumentāli noformēt darījumus par it kā no Latvijā reģistrēta uzņēmuma saņemtām precēm un norādīt apzināti nepatiesu informāciju uzņēmuma PVN deklarācijās, tādējādi nepamatoti samazinot valsts budžetā maksājamo PVN apmēru, mākslīgi palielinot uz nākamo taksācijas periodu novirzāmās summas un ar viltu iegūstot svešu mantu.

Otra apsūdzētā persona atbalstīja izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un krāpšanu lielā apmērā, tas ir, iegrāmatoja rēķinus un PVN deklarāciju priekšnodoklī deklarēja sadzīves tehnikas iegādi, kas faktiski notikusi no citās valstīs reģistrētiem darījumu partneriem.

Ar savām pretlikumīgajām darbībām apsūdzētie nodarījuši zaudējumus valsts budžetam 927 443 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu