«Altum» pērn atbalstam lauksaimniekiem novirzījis € 31 miljonu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Attīstības finanšu institūcija «Altum» («Altum») 2017.gadā investīcijām lauku saimniecībām ir novirzījusi 31 miljonu eiro, piektdien lauksaimniecības, lopkopības, dārzkopības un komunālās saimniecības izstādē «Pavasaris 2018» notikušajā seminārā sacīja «Altum» Zemgales reģiona vadītāja Mārīte Lazdiņa.

Attiecīgo finansējumu lauksaimnieki lielākoties ir izmantojuši pamatlīdzekļu iegādei, ieguldījumiem materiālajos aktīvos, kā arī lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei.

Pēc viņas teiktā, finansējumu attīstības vajadzībām izmanto gan lielās lauku saimniecības, gan arī mazās piemājas saimniecības. Katra ceturtā saimniecība ir mazā piemājas saimniecība, kuras «Altum» atbalsta dažādu finanšu vajadzību nodrošināšanai.

Galvenais «Altum» iesaistīšanās priekšnoteikums konkrētajā biznesā ir projekta dzīvotspēja un ilglaicīga saimniekošana.

Viņa arī piebilda, ka laukiem «Altum» izmaksātais atbalsts naudas ziņā ir ļoti liels, un «Altum» lauksaimniekiem var piedāvāt dažādas atbalsta programmas, tostarp atbalstu apgrozāmajiem līdzekļiem un investīcijām.

Viņa uzsvēra, ka lauksaimniecība «Altum» portfelī ir lielākā nozare. «Altum» kopumā lauksaimniekiem līdz šim ir izmaksājis 126 miljonu eiro atbalstu, par kuriem realizēti 3324 projekti.

Jau ziņots, ka laikā no 5. līdz 7.aprīlim izstāžu kompleksā «Rāmava» notiek izstāde «Pavasaris 2018». Plānots, ka izstādē pulcēsies vairāki tūkstoši profesionāļu un interesentu lauksaimniecības, lopkopības, komunālās saimniecības un dārzkopības nozarēs. Kopumā izstādē piedalīsies 320 dalībnieku.

Izstādi organizē SIA «A.M.L.» sadarbībā ar Zemkopības ministriju un izstādes ģenerālsponsoru banku «Citadele».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu