«Latvijas Valsts mežu» vadītāja alga pērn pieaugusi par 17%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) valdes priekšsēdētāja un prezidenta Roberta Strīpnieka darba alga pagājušajā gadā pieaugusi par 17% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta datubāzē pieejamā amatpersonas deklarācija.

LVM vadītājs pagājušajā gadā amatā ir nopelnījis 151 722 salīdzinājumā ar 129 717 eiro gadu iepriekš. Strīpnieka algu LVM pērn papildināja arī citi ienākumi no uzņēmuma kopumā 12 522 eiro apmērā.

Savukārt Strīpnieka parādsaistības sarukušas no 213 596 eiro 2016.gadā līdz 203 942 pērn.

Strīpniekam pērn bija bezskaidras naudas uzkrājumi divās bankās un vienā apdrošināšanas kompānijā un AS «SEB atklātajā pensiju fondā» kopumā 272 312 eiro apmērā, kā arī skaidras naudas uzkrājumi 5500 eiro apmērā.

Tāpat deklarācijā norādīts, ka LVM vadītājam pieder zemes un ēkas nekustamais īpašums Babītes novadā, kā arī 2003.gada izlaiduma motocikls «Yamaha VMax 1200».

LVM valdes priekšsēdētāja amatu Strīpnieks ieņem kopš akciju sabiedrības izveides 1999.gadā, kad attiecīgo rīkojumu parakstīja toreizējais zemkopības ministrs Aigars Kalvītis (TP). Pirms iecelšanas amatā Strīpnieks bija Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācijas projekta direktors.

LVM izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu