«Eurostat»: Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums februārī bijis straujākais ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šā gada februārī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājusies par 8,7%, kas ir straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja «Eurostat» ceturtdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm

Latvijai seko Polija (+7,5%), Slovēnija (+7,2%), Nīderlande (+6,4%), Zviedrija (+6,1%) un Rumānija (+5,8%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide februārī gada griezumā pieauga par 2,1%, bet Igaunijā - par 1,8%.

Kopumā rūpnieciskās ražošanas kāpums gada laikā reģistrēts 19 ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, bet samazinājums fiksēts Maltā (-7,7%), Grieķijā (-1,9%) un Bulgārijā (-1%).

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas izlaides kritums februārī reģistrēts 13 ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, astoņās valstīs fiksēts pieaugums, bet Zviedrijā tā saglabājusies nemainīga. Lielākais rūpniecības izlaides kritums salīdzinājumā ar janvāri reģistrēts Lietuvā (-3,9%), Igaunijā (-2,7%), Maltā un Portugālē (abās valstīs -2,3%). Savukārt lielākais kāpums reģistrēts Latvijā un Nīderlandē (abās valstīs +3,9%), kā arī Horvātijā (+2,1%).

ES dalībvalstīs kopumā februārī salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2017.gadā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 3,1%, bet eirozonā pieaugusi par 2,9%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana ES sarukusi par 0,7%, bet eirozonā - par 0,8%.

Gan mēneša, gan gada dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju, Kipru, Luksemburgu un Slovākiju, bet dati par Īriju ir konfidenciāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu