«LatRosTrans» pērn teju divkāršoja peļņu - līdz € 1,75 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holdingkompānijas «Ventspils nafta» (VN) uzņēmums «LatRosTrans» pērn strādāja ar 1,746 miljonu eiro peļņu, kas ir par 1,8 reizēm vairāk nekā 2016.gadā, taču uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 4,43% līdz 10,025 miljoniem eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmuma darbību galvenais ietekmējošais faktors bija Baltijas valstu tranzīta transporta pakalpojumu tirgus apjoma vispārējā samazināšanās. Pagājušajā gadā Krievijas tranzīta apjoms caur Latvijas ostām samazinājies visiem kravu veidiem, izņemot ogles, kuru piegādes tradicionālajos noieta tirgos ir izveidojies deficīts.

Ņemot vērā kopējo naftas produktu tranzīta samazināšanās apjomu, galvenā konkurences cīņa pērn notika attiecībā uz Baltkrievijas ražotāju resursiem. Latvijas un Lietuvas dzelzceļa pārvadātāji bija spiesti īstenot saviem pakalpojumiem dempinga cenu politiku, mēģinot pārdalīt atlikušās tranzīta plūsmas, norādīts ziņojumā.

Nestabilas situācijas apstākļos reģiona transporta pakalpojumu tirgū «LatRosTrans» darbības galvenā prioritāte ir izmaksu samazināšana. Pamatdarbība ir koncentrēta uzņēmuma iekārtu tehniskā stāvokļa uzturēšanas un rūpnieciskās drošības nodrošināšanu, atzīmēts vadības ziņojumā.

Iepriekš jau vēstīts, ka «LatRosTrans» pagājušajā gadā pa cauruļvadu transportējis 3,4 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 6% mazāk nekā 2016.gadā.

2016.gadā «LasRosTrans» strādāja ar 10,491 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 20% mazāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa saruka teju trīs reizes - līdz 963 486 eiro.

«LatRosTrans» ir naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu Polocka-Ventspils. Kompānijai pieder arī naftas cauruļvadi Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota.

Lielākais «LatRosTrans» īpašnieks ar 66% kapitāldaļām ir «Ventspils nafta», bet 34% pieder Krievijas naftas produktu cauruļvadu monopolistam «Transņefteprodukt».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu