Negaidīta atgūšanās: «Bitcoin» cena stundas laikā pieaug par 1000 dolāriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē populārākās kriptovalūtas «Bitcoin» cena ceturtdien piedzīvoja negaidītu atgūšanos – stundas laikā pieaugot par vairāk nekā 1000 dolāriem un uz brīdi pārsniedzot 8000 dolāru atzīmi, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

«Bitcoin» vērtībā pagājušā gada decembrī sasniedza visu laiku augstāko līmeni virs 19 500 dolāriem par vienu vienību. Kopš tā laika šīs kriptovalūtas cena bija nokritusies līdz mazāk nekā 7000 dolāru par vienu vienību.

Neesot līdz galam skaidrs, kas izraisīja ceturtdienas straujo cenas pieaugumu.

Analītiķi uzskata, ka «Bitcoin» cenas nokrišanās zem 7000 dolāru sliekšņa būtiski veicinājusi investīcijas digitālajā valūtā.

Daļa kriptovalūtas tirgus analītiķu uzskata, ka šogad vērojamais cenu samazinājums ir pārejošs un nākotnē gaidāma «Bitcoin» cenas atgriešanās pagājušā gada decembra līmenī un pat jauns visu laiku augstākais cenu līmenis.

Savukārt ASV un Lielbritānijas banku analītiķi šonedēļ nodevēja «Bitcoin» par lielāko aktīvu burbuli vēsturē, kas neizbēgami pārsprāgs, kā arī salīdzināja šo kriptovalūtu ar gripas vīrusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu