Ameriks: Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs varētu samazināties par apmēram četriem miljoniem tonnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas ostā šogad pārkrauto kravu apmērs varētu samazināties par apmēram četriem miljoniem tonnu, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, šogad Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs varētu sarukt par apmēram 12%.

«Saasinoties ģeopolitiskajai situācijai, ir viennozīmīgi skaidrs, ka (..) kravu apmērs būtiski samazinās,» sacīja Ameriks.

Viņš norādīja, ka tostarp Rīgas ostā būtiski krities pārkrauto naftas produktu apmērs. «Domāju, ka nākotnē [naftas produktu] Rīgā būs ļoti maz, kas ir saistīts ar ģeopolitiku,» atzīmēja Ameriks, piebilstot, ka sarūk arī citu no Krievijas vesto kravu apmēri, piemēram, samazinājies pārkrauto ogļu daudzums.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas brīvostā šogad pirmajā ceturksnī pārkrauti 8,223 miljoni tonnu kravu, kas ir par 11,6% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Visvairāk ostā 2018.gada pirmajos trijos mēnešos pārkrautas beramkravas - 5,205 miljoni tonnu, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, seko ģenerālkravas ar 1,951 miljonu tonnu, kas ir pieaugums par 16,5%, un lejamkravas ar 1,067 miljoniem tonnu, kas ir kritums par 43,4%.

Pārkrauto kravu struktūrā lielāko īpatsvaru pirmajos trijos mēnešos joprojām veidoja ogles - 38,8%, seko konteinerizētās kravas - 13,7% un naftas produkti - 12,8%. Ogles Rīgas ostā pirmajā ceturksnī pārkrautas 3,19 miljonu tonnu apmērā, kas ir par 8,8% mazāk nekā attiecīgajā laikā pērn, bet pārkrauto naftas produktu apmērs samazinājies par 43,3% un bija 1,052 miljoni tonnu.

207.gadā Rīgas ostā pārkrāva kopumā 33,675 miljonus tonnu kravu.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu