«Elko Grupas» koncerna auditētā peļņa pērn - € 12,244 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja «Elko Grupa» koncerna auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,408 miljardi eiro, kas ir par 6,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 58,8% un bija 12,244 miljoni eiro, liecina biržai «Nasdaq Riga» iesniegtais gada pārskats.

Vienlaikus «Elko Grupa» māteskompānijas apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 14,3%, sasniedzot 436,48 miljonus eiro, bet peļņa samazinājusies divas reizes un bija 4,071 miljons eiro.

Koncerna finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gada jūlijā pabeigta 85% akciju iegāde vienā no vadošajiem datortehnikas un elektronikas izplatītājiem Zviedrijā - «Gandalf Distribution». Akciju pirkšanas līgums paredz, ka kompānija var iegādāties atlikušos 15% akciju līdz 2019.gada 30.septembrim. Tāpat jūlijā sākta tirdzniecība Polijas tirgū, piesaistot vietējo pārdošanas komandu IT un patēriņa elektropreču tirdzniecībai.

2017.gadā koncerns palielinājis mobilo telefonu portfeļa un reģionālo pakalpojumu piedāvājumu attiecībā uz tādiem zīmoliem kā ZTE, «Alcatel», «Asus» un «Blackview», kā arī panācis būtisku apgrozījuma kāpumu līdzšinējā viedtālruņu segmentā («Huawei», «Honor», «Xiaomi», «Apple»). 2017.gadā kompānija veikusi ieguldījumus risinājumu portfeļa attīstībā tādās jomās kā viedie mājokļi, tīklu izveide, serveri, drošības sistēmas un video novērošana.

«Galvenie sabiedrības izaugsmi veicinošie faktori ir pieprasījuma pieaugums tirgos, kuros tā darbojas, kā arī sabiedrības pastāvīgi uzlabotais piedāvāto produktu portfelis un efektīvu un izmaksu ziņā izdevīgu izplatīšanas kanālu uzturēšana,» piebilsts vadības ziņojumā.

2016.gadā «Elko Grupas» koncerns strādāja ar 1,319 miljardu eiro apgrozījumu un 7,708 miljonu eiro peļņu. Savukārt «Elko Grupas» māteskompānijas apgrozījums 2016.gadā bija 381,963 miljoni eiro, bet peļņa - 8,364 miljoni eiro.

«Elko grupa» pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam «Amber Trust». «Elko Grupas» obligācijas ir iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu