Divos mēnešos Latvijā saražots par 9,5% mazāk alkoholisko dzērienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šī gada divos mēnešos Latvijā saražoti 7,69 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2017.gada diviem mēnešiem, šogad saražots par 9,5% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ražošanas apjomu samazinājums ir vērojams raudzēto dzērienu līdz 6% alkohola satura grupā - par 6,12% un pārējo alkoholisko dzērienu grupā - par 14%.

Savukārt palielinājums ir vērojams vīna ražošanā - 3,6 reizes, starpproduktu virs 15% un līdz 22% alkohola satura grupā - 68,8 reizes, raudzēto dzērienu virs 6% alkohola satura ražošanā - par 53,6% un starpproduktu līdz 15% alkohola satura ražošanā - par 47,8%.

Vērtējot ražošanu pēc absolūtā alkohola satura dzērienos, ražošanas apjomi šā gada divos mēnešos samazinājušies par 13,5%.

Kā ziņots, 2017.gadā Latvijā saražoti 55,26 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu. Salīdzinot ar 2016.gadu, pērn saražots par 4,5% vairāk alkoholisko dzērienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu