Latvijā 44% jauniešu ir svarīgi, lai darba vietā būtu arī sporta zāle, kafejnīca un bibliotēka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā 44% «Z» paaudzes pārstāvju jeb jauniešu, kas dzimuši laika periodā no 1990. līdz 2000.gadam, ir svarīgi, lai darba vietā būtu arī sporta zāle, kafejnīca un bibliotēka, pavēstīja informācijas tehnoloģiju (IT) un spēļu prezentētāju ārpakalpojumu sniedzēja «Evolution Latvia» pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Svarīgi, lai darba vietā būtu sporta zāle, kafejnīca un bibliotēka, ir arī 32% «Millenials» paaudzes pārstāvjiem

jeb iedzīvotājiem, kuri dzimuši laika periodā no 1980. līdz 1990.gadam.

Tāpat «Z» paaudzes pārstāvjiem svarīgāk nekā citām paaudzēm ir strādāt modernā birojā - aptaujā 32% «Z» paaudzes pārstāvju norādījuši, ka viņiem ir svarīgi strādāt modernā birojā, kamēr, piemēram, starp «Millenials» paaudzes pārstāvjiem strādāt modernā birojā ir svarīgi 22%.

Aptaujā secināts, ka vairums «Millenials» un «Z» paaudzes darbinieku sagaida, ka darba devējs piedāvās konkurētspējīgu atalgojumu, draudzīgu kolektīvu un karjeras izaugsmes iespējas, kā arī abām šīm grupām ir svarīgi, lai darba devējs izturētos ar cieņu pret darbiniekiem un piedāvātu elastīgu darba grafiku.

Aptauja sadarbībā ar pētījumu centru SKDS veikta 2018.gada janvārī. Tajā aptaujāti 1005 iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu