Irāna aizliedz bankām un citām finanšu institūcijām izmantot kriptovalūtas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irāna aizliegusi bankām un citām finanšu institūcijām izmantot bitkoinus un citas kriptovalūtas, pirmdien paziņojusi Irānas centrālā banka.

Paziņojumā norādīts, ka Irānas valdības komiteja cīņai pret naudas atmazgāšanu jau decembrī pieņēmusi lēmumu aizliegt kriptovalūtas, un tagad šis lēmums stājies spēkā.

Aizliegums noteikts, jo «visas kriprovalūtas var tikt pārvērstas līdzekļos naudas atmazgāšanai un terorisma finansēšanai un var tikt pārvērstas līdzekļos noziedznieku naudas pārskaitīšanai», paziņojusi Irānas centrālā banka.

Irānā daudzi saskata lielu potenciālu kriprovalūtās, lai pārvarētu problēmas, ko radījušas starptautiskās sankcijas. Taču pastāv arī bažas, ka kriptovalūtas var vēl vairāk sašķobīt jau tā vājo Irānas banku sistēmu.

Irāņi, kas strādā privātajā kriptovalūtu tirgū, uzskata, ka aizliegums daudz neietekmēs viņu darbību, jo attiecas tieši uz bankām, finanšu institūcijām un valūtas maiņas birojiem, kas strādā ar centrālo banku.

«Manuprāt, tas neaptver visu sabiedrību - tas nav pilnīgs kriptovalūtu aizliegums,» ziņu aģentūrai AFP norādīja Hadi Nemati, kurš strādā kriptovalūtu maiņas platformā «Coinex».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu