Pētījums: Nelegālo televīzijas pieslēgumu skaits mājsaimniecībās divu gadu laikā samazinājies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Maksas nelegālo televīzijas pieslēgumu izmantojošo mājsaimniecību skaits divu gadu laikā ir būtiski samazinājies, liecina biedrības «Par legālu saturu!», biedrības «Business Against Shadow Economy» (BASE) valdes locekļa, Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā profesora Arņa Saukas pētījuma dati.

Plašāka informācija par pētījumā atklātajiem pirātiska satura internetā lietošanas paradumiem un argumentiem, kā arī to cik ielā mērā un kādēļ Latvijas iedzīvotāji izmanto nelegālo saturu internetā, iedzīvotāju motivāciju un attieksmi pret šādu rīcību tiks sniegta preses konferencē «Kā un kāpēc lietotāji attaisno savu nelegālo rīcību? Vai situācija nobriedusi gala patērētāju atbildības ieviešanai?». Tā notiks 25.aprīlī plkst.12 viesnīcā «Neiburgs», Rīgā, Jaunielas ielā 25.

Preses konferencē piedalīsies biedrības «Par legālu saturu!» izpilddirektore Dace Kotzeva, profesors un pētījuma autors Arnis Sauka un Latvijas juristu apvienības valdes priekšsēdētājs Rihards Bunka.

Biedrības «Par legālu saturu!» mērķis ir aktīvi vērsties pret televīzijas un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, kā arī sekmēt televīzijā tiesisku jeb legālu pārraidi telekomunikāciju tirgū.

Biedrība «Par legālu saturu!» dibināta 2015.gada 7.oktobrī un tās dibinātāji ir televīzijas pakalpojumu sniedzēji un audiovizuālā satura ražotāji SIA «Lattelecom», SIA «Baltcom», ĀKF AS «TV Play Baltics Latvijas filiāle», SIA «Baltijas Mediju Alianse» un SIA «Forum Cinemas». Kā arī biedri mobilo sakaru operators «Bite Latvija», video filmu un televīzijas programmu izplatītājs SIA «ACME FILM», orbitālo satelītu operators «SES Astra», Latvijas Izpildītāju un Producentu Apvienība, kinoteātru uzņēmums «Cinamon Holding», mediju grupa «Wide Media LLC», telekomunikācijas uzņēmums SIA «Dautkom», informāciju tehnoloģiju uzņēmums SIA «Ostkom» un Latvijas autoru biedrība «Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu