«Swedbank» peļņa Latvijā pirmajā ceturksnī - € 27 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Swedbank» peļņa Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 27 miljoni eiro, kas ir līdzīgi kā pērn attiecīgajā laika periodā, pavēstīja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska.

Vienlaikus bankas mājaslapā publiskotais finanšu pārskats liecina, ka 2018.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» grupas peļņa Latvijā bija 26,184 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2017.gada pirmajā ceturksnī, bet pašas «Swedbank» peļņa pieaugusi par 63,9% un bija 39,662 miljoni eiro.

«Swedbank» grupas aktīvi 2018.gada marta beigās bija 5,457 miljardi eiro, kas ir par 3,1% jeb 164,531 miljonu eiro vairāk nekā 2017.gada beigās, kad grupas aktīvi bija 5,293 miljardi eiro, liecina publiskotais finanšu pārskats.

«Pirmā ceturkšņa «Swedbank» darbības rezultāti apliecina klientu pieaugošo pieprasījumu pēc finansējuma attīstībai, kā arī bankas gatavību to apmierināt - jaunā finansēšana gada laikā pieaugusi teju par 30%, turklāt vēl būtiskāk tieši uzņēmumu segmentā, par vairāk nekā 40%. Vislielākā aktivitāte pirmajā ceturksnī bija vērojama ražošanas, tirdzniecības un nekustamā īpašuma nozarēs,» sacīja «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, piebilstot, ka ēnu ekonomika saglabājas kā būtiskākais šķērslis vēl straujākai finansēšanas un ekonomikas izaugsmei, taču arī šajā jomā situācija pamazām uzlabojas.

Bankā informēja, ka «Swedbank» kredītportfeļa apmērs šogad pirmajā ceturksnī Latvijā palielinājies par 1%, ko veicināja līzinga un patēriņa finansēšanas pieaugums. Savukārt depozītu apmērs audzis par 9%, pieaugot gan privātpersonu, gan uzņēmumu noguldījumiem.

Tāpat bankā pavēstīja, ka iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanas neto summa sasniedza 0,9 miljonus eiro (2017.gada pirmajā ceturksnī - 2,9 miljoni eiro).

Tīrie procentu ienākumi palielinājušies par 3%, kas galvenokārt skaidrojams ar kreditēšanas apmēru palielināšanos, bet neto ienākumi no komisijām pieauguši par 1%, pamatā pateicoties lielākai klientu aktivitātei ikdienas pakalpojumu izmantošanā. Savukārt kopējie izdevumi palielinājušies par 2%, galvenokārt ar normatīvo regulējumu saistīto izmaksu dēļ, minēja bankā.

Pēc bankas pārstāvju vēstītā, 2018.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» turpināja strādāt pie klientu pieredzes pilnveidošanas digitālajos kanālos. Tostarp notiek jaunas versijas izstrāde «Swedbank» mobilajai lietotnei, kā arī tiek izstrādāts mobilo bezkontakta maksājumu risinājums, kas tiks piedāvāts klientu lietošanai un atsauksmēm.

2016.gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» grupa Latvija strādāja ar peļņu 25,768 miljonu eiro apmērā, bet pašas «Swedbank» peļņa bija 24,192 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu