Biržu indeksi krītas ASV un pieaug Eiropā, naftas cenas kāpj

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bryan R. Smith / AFP

ASV biržu indeksi trešdien krasi samazinājās, ASV investoriem pievēršot mazu uzmanību firmas «Apple» peļņas kāpumam, bet ASV dolāra vērtībai pieaugot pēc Federālās rezervju sistēmas (FRS) paustiem signāliem, ka tā paredz vairāk procentlikmju paaugsstināšanu šogad.

Tas notika pēc tam, kad Eiropas biržu indeksi pieauga, bet britu mārciņas un eiro vērtība kritās.

«Apple», kas ir lielākā firma pēc tirgus kapitalizācijas, akcijas cena pieauga par 4,4% pēc ziņas par tās negaidīti labu peļņu un paziņojuma par jaunu akciju atpirkšanas plānu 100 miljardu dolāru apmērā. Neraugoties uz to, ASV biržu indeksi kritās.

Līdzīgs iznākums bija pagājušajā nedēļā, kad «Amazon» akcijas cena kāpa pēc labiem firmas peļņas rezultātiem, bet tirgus tos ignorēja.

«Ir satraucoši, ka mēs neredzam pozitīvu reakciju uz pozitīvām ziņām,» sacīja «Tower Bridge Advisors» pārstāve Marisa Oga. «Es ar to nedomāju, ka tirgum vajadzētu plaukt, tomēr mums ir bijusi diezgan laba [firmu] peļņas sezona.»

«Wunderlich Securities» galvenais tirgus stratēģis Arts Hogans sacīja, ka šie indeksu kritumi atspoguļo «pretestību» laikā, kad pastāv bažas par iespējamu tirdzniecības karu, stingrāku monetāro politiku un politisko krīzi Vašingtonā.

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāts Tajs Kobs trešdien kļuva par kārtējo advokātu, kas aizgājis no Trampa komandas laikā, kad turpinās izmeklēšana par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamiem kontaktiem ar Krieviju.

Naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās pieauga.

Eiro vērtība pret ASV dolāru saruka, britu mārciņas vērtība pret dolāru samazinājās, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm jūnijā trešdien pieauga par 0,68 ASV dolāriem līdz 67,93 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm jūlijā Londonas biržā kāpa par 0,23 dolāriem līdz 73,36 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» trešdien kritās par 0,7% līdz 23 924,98 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» saruka par 0,7% līdz 2635,67 punktiem, bet indekss «Nasdaq Composite» samazinājās par 0,4% līdz 7100,90 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,3% līdz 7543,20 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 1,5% līdz 12 802,25 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,2% līdz 5529,22 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,1993 līdz 1,1944 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret dolāru saruka no 1,3614 līdz 1,3568 dolāriem par mārciņu, bet dolāra kurss attiecībā pret jenu pieauga no 109,86 līdz 109,91 jenai par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu