«Rīgas satiksme» ieķīlājusi sešus jaunos «Solaris Urbino» autobusus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA «Rīgas satiksme» ieķīlājusi sešus jaunos «Solaris Urbino» autobusus, kuru nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 67,5 miljoni eiro, liecina «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmumā aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda ķīla tiešām reģistrēta, taču tas esot viens no jauno autobusu piegādes līguma nosacījumiem. «Samaksu par jaunajiem autobusiem «Rīgas satiksme» veiks desmit gadu laikā un noslēgtais līgums paredz, ka drošības ķīla gadījumā, ja norēķini netiek veikti vai rodas citi sarežģījumi, ir paši autobusi,» skaidroja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča.

Tas nozīmē, ka visi 70 autobusi, tiklīdz tie sāks kursēt, tiks reģistrēti kā ķīla, viņa teica.

Komercķīlas ņēmējs ir Polijas autobusu ražotājs «Solaris Bus & Coach», kas ir arī autobusu piegādātājs. Šobrīd «Rīgas satiksme» ir saņēmusi 32 no kopumā 70 plānotajiem «Solaris Urbino» autobusiem. Autobusi ir daļa no 2013.gadā noslēgtā iepirkumu līguma, kas paredz 175 autobusu iegādi.

Līgums ar poļu piegādes uzņēmumu noslēgts par kopumā 75,8 miljoniem eiro. Visu 175 autobusu piegādi plānots noslēgt 2019.gadā.

«Lursoft» Klientu portfelī publiskotā informācija liecina, ka «Rīgas satiksmei» šobrīd ir aktuālas 20 komercķīlas.

2017.gada decembrī «Rīgas satiksme» reģistrēja vairākas komercķīlas, saskaņā ar kurām tā ieķīlāja dažādus pamatlīdzekļus, arī tramvaju vagonu sastāvus, tramvaja līnijas, sliežu un trošu ceļus, tehnikas un iekārtu vienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu