Valdība atbalsta izmaiņas finanšu sektora attīstības plānā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabinets šodien atbalstīja veikt atsevišķas izmaiņas finanšu sektora attīstības plānā 2017.-2019.gadam.

Ar valdības lēmumu mainīts plāna apakšpunkta «Digitalizācija un inovācija» izpildes termiņš no 2018.gada 30.jūnija uz 2020.gada 1.septembri. Izpildes termiņa maiņa tiek veikta ņemot vērā, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) patlaban izstrādā un tuvākajā laikā virzīs izskatīšanai Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu «Par Atvieglojumu uzskaites koplietošanas risinājuma ieviešanu valsts un pašvaldību pabalstu un atvieglojumu administrēšanai», paredzot kopējo izstrādes periodu atvieglojumu uzskaites koplietošanas risinājuma ieviešanas valsts un pašvaldību pabalstu un atvieglojumu administrēšanai 25 mēnešus.

Tādējādi tiks izveidots vienots portāls, lai nodrošinātu valsts noteikto atvieglojumu saņēmēju attālinātu identifikāciju un uzskaiti, kā arī padarīs pieejamus konkrētajām iedzīvotāju kategorijām valsts noteiktos pasākumus ar atvieglojumiem un atlaidēm. Šo pakalpojumu uzskaiti VARAM plāno veikt līdz 2020.gada 1.martam.

Tāpat plānā ietverts jauns uzdevums - izveidot kopīgu Finanšu sektora ombudu. Finanšu sektora ombuda izveide ir nepieciešama, lai sekmētu finanšu nozares pašregulācijas tālāku attīstību un lai kvalitatīvāk un vispusīgāk izskatītu finanšu sektora klientu sūdzības.

Tāpat plānā ietverts uzdevums izvērtēt iespējas noslēgt vienošanos ar Eiropas Investīciju fondu, Lietuvas un Igaunijas atbildīgajām institūcijām par Baltijas Inovāciju fonda (BIF) pēcteča jeb Baltijas Inovāciju fonda II izveidi. BIF fondu investēšanas periods tuvojas beigām, tāpēc nepieciešams uzsākt darbu pie BIF pēcteča jauna fondu fonda izveides, jo saskaņā ar Ekonomikas ministrijas ziņojumu BIF iniciatīva ir radījusi iespēju Baltijas pensiju fondiem daudz lielākā mērā ieguldīt Baltijas valstu ekonomikā, kas iepriekš bija apgrūtināts piemērotu investīciju trūkuma dēļ.

Plānā arī iekļauts uzdevums Finanšu sektora attīstības padomes 2018.gada 21.marta sēdē apstiprinātais pasākumu plāns «Par papildu pasākumiem finanšu sektora noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas atbilstības līmeņa paaugstināšanai». Šāda sadaļa plānā ir nepieciešama, lai sniegtu priekšlikumus turpmākai rīcībai finanšu sektora noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas atbilstības līmeņa nodrošināšanai, ņemot vērā 2018.gada 13.februārī ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla publicēto paziņojumu par lēmuma projektu, kas paredzēja aizliegumu ASV finanšu institūcijām tieši vai pastarpināti atvērt un uzturēt korespondējošo kontu ASV AS «ABLV Bank».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu