«Google AdSense» dibinātājs jaunuzņēmumā «Printify» investējis $ 500 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Interneta reklāmu uzņēmuma «Google AdSense» dibinātājs Gokuls Radžarams investējis 500 000 ASV dolārus (420 946 eiro) Latvijas «drukāšanas pēc pieprasījuma» platformas jaunuzņēmumā SIA «Printify», informēja «Printify» pārstāvis Daniels Marhels.

«Printify» vadītājs un dibinātājs Jānis Berdigans sacīja, ka divu gadu laikā, kopš darbības uzsākšanas, «Printify» ir kļuvis par pirmo «drukāšana pēc pieprasījuma» platformu pasaulē. «Patlaban uzņēmums piedzīvo ļoti strauju izaugsmi. Piesaistītās investīcijas ļaus efektīvāk īstenot mūsu ekspansijas plānus. Turklāt jaunā partnera starptautiskā pieredze, strādājot tādos pasaules gigantos kā «Google» un «Facebook», sniegs neatsveramu pieeju zināšanām gan e-komercijas, gan digitālās stratēģijas jomā,» norādīja Berdigans.

Radžarams atzīmēja, ka «drukāšana pēc pieprasījuma» pakalpojums ir darbietilpīgs un intensīvs process. «Esmu pārsteigts par «Printify» pilnveidoto darba efektivitāti un ātrumu šajā nozarē, kā arī par jaunuzņēmuma komandas iedziļināšanos klienta vēlmēs. Jāsaka, ka «Printify» straujā izaugsme ir pierādījums, ka sniegtais pakalpojums tirgū ir vērtīgs un pieprasīts,» atzīmēja «Google AdSense» veidotājs.

Viņš pauda pārliecību, ka «Printify» turpinās iedziļināties klientu vēlmēs un domās par to izpildījumu, kas, cerams, kompānijai sniegs iespēju kļūt par «drukāšanas pēc pieprasījuma» pakalpojuma globālu līderi.

«Printify» atbalsta e-komercijas veikalu īpašniekus, kuri strādā ar tādam ārzemju pārdošanas interneta platformām kā «Shopify», «Etsy» vai mājaslapas veidošanas interneta platformu «Wordpress», lai integrētu drukāšanas pakalpojumus. Tāpat «Printify» sniedz iespēju pasūtīt dažādus individuāla dizaina produktus nepieciešamajā apjomā un automatizētā veidā, kas ļauj gan interneta veikala īpašniekiem, gan drukāšanas fabrikām darīt to maksimāli efektīvi.

Berdigens norādīja, ka laiks ir visvērtīgākais resurss, tādēļ dara visu iespējamo, lai padarītu apdrukas biznesu interneta vidē pēc iespējas vienkāršāku. Viņš atzīmēja, ka «Printify» mērķis ir padarīt pieejamāku «drukāšanu pēc pieprasījuma» funkciju maziem-vidējiem interneta veikaliem un būt vadošai šī segmenta platformai visā pasaulē. «Mūsu vīzija cieši saskan ar Radžarama līdzšinējo pieredzi, kuras laikā viņš izstrādāja rīkus, kas demokratizēja interneta reklāmas industriju, padarīja to pieejamu ikvienam un izvirzīja to industrijas līdera pozīcijās,» atzina «Printify» vadītājs un dibinātājs.

«Printify» līdzdibinātājs Artis Kehris uzsvēra, ka 2018.gadā kompānija plāno palielināt Rīgas komandu par divām reizēm, izveidojot vismaz 30 jaunas darba vietas, no kurām lielāka daļa būs programmēšanas, dizaina un klientu atbalsta jomās. «Dinamiskās izaugsmes dēļ nevaram būt pasīvi, tādēļ meklējam vislabākos jomas speciālistus, izaicinājumiem gatavus un darbspējīgus kolēģus,» norādīja Kehris.

Līdz ar investīcijām Radžarams kļūs par «Printify» līdzīpašnieku, iegūstot daļu kompānijas kapitāldaļu. Pagaidām konkrēts apmērs netiek atklāts.

Radžarams ieņēma nozīmīgu lomu interneta platformas «Google AdSense» izveidē. Pēc aiziešanas no «Google», Rdžarams izveidoja savu jaunuzņēmumu «Chai Labs», kuru 2010.gadā iegādājās «Facebook» un integrēja to sociālo mediju gigantā. Radžarams pievienojās «Facebook» komandai, kur vadīja reklāmas produktu izstrādi, uzņēmuma monetizācijas stratēģiju un sociālā medija izplatību mobilajās ierīcēs. Pēdējos četrus gadus viņš vada produktu izstrādi maksājumu apstrādes tehnoloģiju uzņēmumā «Square».

Latvijas «drukāšanas pēc pieprasījuma» platformas jaunuzņēmums SIA «Printify» dibināts 2015.gada augustā un kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Galvenais birojs atrodas ASV, Sanfrancisko.

Pērn kompānija strādāja ar 155 368 eiro apgrozījumu, kas ir par 18,6% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Kompānijas kapitāls pilnībā pieder ASV uzņēmumam «Printify Inc».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu