FKTK pieņem izskatīšanai «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akcionāra akciju atpirkšanas piedāvājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir pieņēmusi izskatīšanai Kipras sabiedrības «Measurestep Enterprises Limited» iesniegumu atļaujas saņemšanai AS «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai, liecina «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» paziņojums biržai «Nasdaq Riga».

«Measurestep Enterprises Limited» kopā tieši un netieši pieder 97,23% no «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» balsstiesīgajām akcijām. Vienas akcijas atpirkšanas cena pēc prospektā sniegtās informācijas ir 6,51 eiro.

Piedāvājuma termiņš ir 30 dienas no dienas, kad piedāvājums ir publicēts oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» kapitālā 97,23% līdzdalību ieguvusi Kiprā reģistrētā kompānija «Measurestep Enterprises Limited».

Kompānijas pārstāvji informēja, ka «Measurestep Enterprises Limited» iegādājusies papildu 3 722 511 «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akcijas, kas veido 64,19% no kompānijas akciju kapitāla, palielinot līdzdalību līdz 5 638 303 akcijām jeb 97,23%.

Tādējādi, ņemot vērā, ka «Measurestep Enterprises Limited» līdzdalība «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» kapitālā ir pārsniegusi 95%, atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam gaidāms «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akciju atpirkšanas galīgais piedāvājums.

Iepriekš «Measurestep Enterprises Limited» piederēja 1 915 792 «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akcijas, kas veidoja 33,04% no kompānijas akciju kapitāla.

Biržas «Nasdaq Riga» dati liecina, ka 2018.gada aprīļa beigās «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» kapitālā 46% piederēja «SAS Krona Grup», bet 18,19% akciju īpašniece bija «Crowning Finance Cyprus Limited».

«Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» kapitālu veido 5 799 005 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā, tostarp publiskā apgrozībā ir 2 798 400 akciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca» pagājušajā gadā strādāja ar 28,846 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 43,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,6 reizes un bija 1,463 miljoni eiro.

«Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu