«Latvijas gāze» dividendēs no pērn gūtās peļņas plāno maksāt € 0,45 par akciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

AS «Latvijas gāze» dividendēs no pagājušajā gadā gūtās peļņas plāno maksāt 0,45 eiro par akciju, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga» par akcionāru kārtējās sapulces lēmumu projektiem.

Publiskotā informācija liecina, ka dividendē no «Latvijas gāzes» 2017.gada peļņas, kas bija 24,217 miljoni eiro, plānots izmaksāt kopumā 17,955 miljonus eiro jeb 0,45 eiro par vienu akciju.

Par dividenžu aprēķina datumu paredzēts noteikt 2018.gada 3.jūliju, bet par izmaksas datumu - 4.jūliju.

Savukārt pārējo pērn gūtās peļņas daļu 6,262 miljonu eiro apmērā plānots ieskaitīt «Latvijas gāzes» nesadalītajā peļņā.

Vienlaikus akcionāru kārtējā sapulcē, kas notiks 19.jūnijā, plānots arī lemt par atlīdzību noteikšanu padomes un revīzijas locekļiem par 2017.gada darbības rezultātiem.

Akcionāri plāno lemt par vienreizēju piemaksu par 2017.gada darbības rezultātiem «Latvijas gāzes» padomes priekšsēdētājam Kirilam Seļezņovam septiņu ikmēneša atalgojumu apmērā, padomes priekšsēdētāja vietniekiem Jurim Savickim un Oliveram Gīzem sešu ikmēneša atalgojumu apmērā, padomes locekļiem Hansam Pēteram Florenam, Nikolasam Merigo Kukam, Jeļenai Mihailovai, Vitālijam Hatjkovam, Oļegam Ivanovam un Nikolajam Dubikam sešu ikmēneša atalgojumu apmērā, Matiasam Kolenbaham divu ikmēneša atalgojumu apmērā, bet Deividam Stīvenam Harisonam viena ikmēneša atalgojuma apmērā.

Tāpat akcionāri plāno lemt par vienreizēju piemaksu par 2017.gada darbības rezultātiem «Latvijas gāzes» revīzijas komitejas locekļiem 10 000 eiro apmērā katram.

2017.gadā «Latvijas gāze» strādāja ar 281,571 miljona eiro auditēto apgrozījumu un 24,217 miljonu eiro peļņu. Pagājušā gada sākumā «Latvijas gāzes» dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades darbības virzieni tika nodalīti neatkarīgā uzņēmumā «Conexus Baltic Grid», bet gada nogalē dabasgāzes sadale tika nodalītā meitasuzņēmumā «Gaso».

«Latvijas gāzes» lielākie akcionāri pagājušā gada beigās bija «Gazprom» (34%), «Marguerite Gas II» (28,97%), «Uniper Ruhrgas International» (18,26%) un «Itera Latvija» (16%). «Latvijas gāzes» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu