«McDonald's» licences turētāja «Premier Capital» apgrozījums Latvijā pērn pieaudzis par 10,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ātrās ēdināšanas restorānu «McDonald's» licences turētāja Baltijas valstīs, Grieķijā, Maltā un Rumānijā «Premier Capital plc.» apgrozījums pērn Latvijā bija 21,4 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā 2016.gadā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tikmēr tā peļņa Latvijā pērn bija 1,4 miljoni eiro.

Turpretī «Premier Capital plc.» apgrozījums Lietuvā aizvadītajā gadā pieauga par 14,8%, sasniedzot 22,4 miljonus eiro, bet Igaunijā tas palielinājās par 12,2% - līdz 20,7 miljoniem eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa abās valstīs pērn attiecīgi bija 2,4 miljoni eiro un 2,7 miljoni eiro.

Kopējais «Premier Capital plc.» apgrozījums sešos tā pārstāvētajos Eiropas tirgos aizvadītajā gadā sasniedza 263 miljonus eiro, kas ir par 14,5% vairāk nekā 2016.gadā. Uzņēmums minētajos tirgos pērn kopumā apkalpojis 112 miljonus klientu, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2016.gadā, kad to kopējais skaits bija 105 miljoni.

Aizvadītajā gadā grupas pamatdarbības peļņa bija 23,4 miljonu eiro apmērā. Atskaitot investīcijas un finanšu izdevumus, «Premier Capital» peļņa pirms nodokļiem pērn bija 20 miljoni eiro, kas ir par 21,2% vairāk nekā 2016.gadā, kad tā bija 16,5 miljoni eiro.

Kopumā pērn «Premier Capital» uzrādījusi divciparu līmenī mērāmu izaugsmi visos tā pārstāvētajos tirgos - Grieķijai salīdzinājumā ar 2016.gadu pērn fiksēts visstraujākais kāpums 16% apmērā, kam seko Rumānija ar 15,7% izaugsmi, Lietuva ar 14,8%, Igaunija ar 12,2%, Latvija ar 10,4% un Malta ar 10,3%. «Premier Capital» pērn atvēra septiņus jaunus restorānus - četrus Rumānijā, divus Lietuvā un vienu Grieķijā. Savukārt vēl pieci restorāni Rumānijā tikuši rekonstruēti.

«Premier Capital» biznesa attīstība visos tirgos šogad tiek prognozēta pozitīva - Baltijas valstīs, Maltā un Rumānijā «McDonald’s» joprojām saglabā tirgus līderpozīcijas ēšanas ārpus mājas sektorā. Turklāt grupa turpina palielināt tirgus daļu un apmeklētāju skaitu, pateicoties uzlabotai apkalpošanas pieredzei restorānos. Tikmēr Grieķijā, neskatoties uz vietējo un starptautisko zīmolu sīvo konkurenci, kā arī pastāvīgi sarežģīto ekonomikas vidi, «Premier Capital» darbības rezultāti uzlabojas un tirgus daļa palielinās.

Šogad sešos tirgos paredzēts atvērt vairāk nekā desmit jaunus restorānus, bet restorānu rekonstruēšanas programma darbības valstīs tiek turpināta.

«Premier Capital» ģenerāldirektors Viktors Tedesko norādīja, ka aizvadītā gada pozitīvais impulss un pirmšķirīgie rezultāti uzskatāms par pierādījumu, ka uzņēmumu grupas vīzija attiecībā uz tās darbību un stratēģija katram tirgum gūst panākumus. «Vadoties pēc kursa, kuru «McDonald’s» uzņēmis visā pasaulē, (..) «Premier Capital» turpina veikt apjomīgas investīcijas restorānu attīstībā, inovācijās, kā arī darbinieku apmācībā un attīstībā,» sacīja Tedesko.

Viņš skaidroja, ka grupas mērķis ir visos tirgos noturēt, atgūt un piesaistīt klientus, turpinot uzlabot «McDonald's» restorānu pieredzi, tostarp pakāpeniski ieviešot ēdienu piegādes pakalpojumu «McDelivery», uzlabojot tiešsaistes funkcionalitāti, tostarp mobilos pasūtījumus un apmaksu, un pilnveidojot restorānu viesmīlību ar apkalpošanu pie galdiņiem. «Mēs esam pārliecināti, ka šis nākamais investīciju posms nodrošinās ilgstoši augstu apmeklētāju skaitu un tirgus daļas pieaugumu,» uzsvēra «Premier Capital» ģenerāldirektors.

«Premier Capital» 2016.gadā strādāja ar vairāk nekā 200 miljonu eiro apgrozījumu un pamatdarbības peļņu 21,2 miljonu eiro apmērā.

Kompānija «Premier Capital» plc ir «McDonald's» attīstības licences turētājs Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā. Pašreizējā uzņēmuma tīklā ietilpst 138 restorāni, tostarp vairāki «McDrive» un «McCafe» restorāni, apkalpojot vairāk nekā 110 miljonus restorānu viesus gadā. Uzņēmums kopumā nodarbina 7500 cilvēkus.

«Premier Capital plc» ir viens no daudznozaru kompānijas «Hili Ventures» grupas uzņēmumiem.

"Hili Ventures" ar sešu biznesa struktūrvienību palīdzību veic uzņēmējdarbību partnerībā ar "McDonald’s" un "Apple", kā arī darbojas tādās jomās kā loģistika, inženierzinātne, tehnoloģijas un nekustamie īpašumi. "Hili Ventures" strādā desmit valstīs. "Hili Ventures ir "Allison", "Cisco", "CMA CGM", "Konecranes", "IBM", "Lenovo", "Microsoft", "NCR", "Peterson", "Terberg", "Tranter", "Diebold Nixdorf" un citu globālo zīmolu partneris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu