Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs pusdienām iedzīvotāji tērē vidēji € 4,67

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vienām pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs iedzīvotāji vidēji tērē 4,67 eiro, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Februārī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, cik naudas viņi vidēji tērē vienām pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādē. Šogad fiksētais vidējais rezultāts ir 4,67 eiro.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, vidējā tērētā summa pieaugusi par desmit centiem, taču tā aizvien ir viena no zemākajām kopš 2011.gada. Mazākā naudas summa, kas vidēji tērēta vienām pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, fiksēta 2006.gadā, kad vienas pusdienas vidēji izmaksāja 3,33 eiro.

Otra mazākā vidējā summa fiksēta pēc krīzes - 2010.gadā, kad vienām pusdienām vidēji tērēti 3,98 eiro.

Vislielākā naudas summa vienām pusdienām sabiedriskajā ēdināšanas iestādē bijusi fiksēta 2015.gadā, kad vidējā tērētā summa bija 5,06 eiro. Virs pieciem eiro vidējās vienu pusdienu izmaksas turējās vēl arī 2016.gadā, kad par vienām pusdienām vidēji maksāti 5,02 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu