Koalīcijas frakcijas par nostāju attiecībā uz Kušnera kandidatūru Latvijas Bankas padomei lems trešdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Koalīcijas frakcijas par nostāju attiecībā uz Edvarda Kušnera atkārtotu apstiprināšanu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā lems trešdien, 23.maijā, šodien pēc sanāksmes norādīja valdību veidojošo partiju politiķi.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš norādījis, ka politiskais spēks neatbalstīs Kušnera kandidatūru. Savukārt «Vienotības» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcijai vēl būs jāpieņem lēmums šajā jautājumā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka šis ir plašāks jautājums, kas skar arī Latvijas Bankas likuma grozījumus, par kuru redakciju vēl ir jāvienojas ar Eiropas Centrālo banku. Viņš norādīja, ka attiecīgās izmaiņas ir nedaudz iestrēgušas, jo nav zināms, kad notiks saistītā tiesvedība Eiropas Savienības tiesā.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vairākums 17.maijā nolēma nerekomendēt Saeimai uz vēl vienu pilnvaru termiņu amatā apstiprināt Latvijas Bankas padomes locekli Kušneru, kurš šos pienākumus veic kopš 2012.gada.

Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns aģentūrai LETA, atbildot uz jautājumu par tālāko rīcību saistībā ar padomes locekļa iecelšanu, norādīja, ka par Kušnera pārvēlēšanu amatā vēl lems Saeima. «Latvijas Banka cer uz pozitīvu parlamenta balsojumu,» sacīja Latvijas Bankas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu