«Kesko Senukai Latvia» pēc tiesu izpildītāja pieprasījuma piemērots nodrošinājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Būvniecības, remonta un sadzīves preču tirdzniecības centru «K Senukai» zīmola īpašniecei AS «Kesko Senukai Latvia» ir piemērots nodrošinājums, liecina «Firmas.lv» informācija.

Pēc zvērināta tiesu izpildītāja Oskara Muižnieka pieprasījuma, «Kesko Senukai Latvia» piemērots aizliegums samazināt vai palielināt pamatkapitāla lielumu, aizliegums reģistrēt jaunas komercķīlas, kā arī visa veida pārreģistrēšanas aizliegums. Nodrošinājums reģistrēts 21.maijā.

«Kesko Senukai Latvia» pagājušā gada nogalē palielinājusi pamatkapitālu par 1,016 miljoniem eiro - līdz 6,75 miljoniem eiro, liecina informācija «Firmas.lv». Pamatkapitāls palielināts, veicot naudas ieguldījumu. Izmaiņas pamatkapitālā reģistrētas 2017.gada 27.decembrī.

Iepriekš uzņēmuma pamatkapitāls bija 5,734 miljoni eiro.

Kā ziņots, AS «Kesko Senukai Latvia» (iepriekš AS «Rautakesko») zaudējumi 2016.gadā bija 3,553 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 75% vairāk nekā 2015.gadā, bet apgrozījums 2016.gadā bija 48,453 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 7%. Uzņēmuma zaudējumi 2015.gadā bija 2,032 miljoni eiro, bet apgrozījums - 51,955 miljoni eiro.

«Kesko Senukai» 2016.gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra «Kesko Group» pārņēma astoņu «K-rauta» veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu nosaukumu - bijušais «Rautakesko» Latvijā ir pārdēvēts par «Kesko Senukai Latvia», Igaunijas kompānija kļuvusi par «Kesko Senukai Estonia», bet Lietuvā darbosies «Kesko Senukai Lithuania».

«Kesko» ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, «K-rauta», «Rautia», «Byggmakker», «Konekesko», «Senukai», «Asko», «Sotka», «Citymarket», «Anttila», «Intersport». «Kesko» grupas uzņēmumi darbojas astoņās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

«Kesko Senukai Latvia» iekļauts «Kesko» grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. «Kesko» koncernā Latvijā ietilpst tādi uzņēmumi kā «Senukø prekybos centras», SIA «Konekesko Latvija», SIA «Daugavkrasts M», SIA «Kesko Real Estate Latvia», SIA «K Prof», SIA «K-rauta», SIA «Mežciems Real Estates», SIA «Polo LS», SIA «TP Real Estate», «Konekesko Oy», «VV-Auto Group Oy», «Konkekesko Lietuva UAB», «Konekesko Eesti AS», SIA «Baltic RED», UAB «Mokilizingas».

«Kesko Senukai» pārvaldītajā mazumtirdzniecības tīklā ietilpst 101 veikals Baltijas valstīs un 20 OMA veikali Baltkrievijā. 2015.gadā «Kesko Senukai» tīkla kopējais apgrozījums veidoja 583 miljonus eiro, bet līdz 2020.gadam plānots sasniegt apgrozījumu viena miljarda apmērā. Nākamo septiņu gadu laikā «Kesko Group» plāno ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro veikalu atvēršanai Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Baltkrievijā.

Tāpat ziņots, ka Konkurences padome pērn par aizliegtu «Depo», AS «Kesko Senukai Latvia» un SIA «Tirdzniecības nams «Kurši«» vienošanos piemērojusi kopumā 5,78 miljonu eiro naudas sodu. Tostarp «Depo» piemērots naudas sods 3 718 323 eiro apmērā, «Tirdzniecības nams «Kurši«» - 1 145 077 eiro apmērā, bet «Kesko Senukai Latvia» - 920 618 eiro apmērā.

Pirms šī lēmuma ar būvmateriālu piegādātāju SIA «Knauf» un SIA «Norgips», kā arī vienu no lietā iesaistītajiem tirgotājiem SIA «Krūza» noslēgti administratīvie līgumi, kas paredz izbeigt tiesisko strīdu un samaksāt naudas sodu kopumā 1,6 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu