Par jauno VID vadītāju izraudzīts Māris Skujiņš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata konkursa komisija ir izvēlējusies visatbilstošāko pretendentu. Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis norādīja, ka par konkursa uzvarētāju atzīts Māris Skujiņš.

Konkursa komisijas izraudzītais visatbilstošākais VID ģenerāldirektora amata kandidāts tiks ieteikts finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), kas savukārt pieņems lēmumu par šī pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Ja pretendents gūs nepieciešamo valdības atbalstu, viņš šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

Viņš paskaidroja, ka konkursā piedalīties bijis liels prieks. Skujiņš ar finanšu sfēru esot saistīts 20 gadus, bet pēdējos gadus pavadījis ārpus Latvijas.

Viņš norādīja, ka viena no prioritātēm būs klientu apmierinātība un viņu apkalpošana.

«Nāku ar savu pieredzi, kā optimizēt procesus, strādātu, lai klienti būtu apmierinātāki. Lai pakalpojums būtu kvalitatīvs un klientiem būtu sajūta, ka process ir ērts un saprotams,» pauda Skujiņš.

Viņš skaidroja, ka šobrīd profesionāli esot «pauzē». Pērn strādājis bankā Azerbaidžānā. Viņš esot strādājis pie procesu optimizācijas.

Citkovskis skaidroja, ka viens no pārliecinošiem argumentiem bijis Skujiņa pieredze vadošos amatos.

Tāpat Skujiņš, runājot par plānotajiem darbiem, akcentēja, ka nepieciešams strādāt pie iesāktajiem uzdevumiem. «VID ir jāpiestrādā ļoti stipri, lai ne tikai vecās problēmas tiktu risinātas, bet jātiek līdzi arī jaunajām tendencēm, jauniem uzņēmējdarbības veidiem,» skaidroja Skujiņš.

Skujiņu piedalīties konkursā uz VID vadītāja amatu esot uzrunājusi kāda atlases kompānija. Skujiņš savulaik bijis arī LTV valdes loceklis.

Citkovskis akcentēja, ka sarunās par jauno VID vadītāju politiķi nav iesaistījušies un viņa vārds ticis turēts slepenībā.

Viņš arī norādīja, ka būs jāskatās uz VID iekšējiem procesiem, kas varētu veicināt nodokļu administrēšanu. «Jāskatās uz optimizāciju - pēdējos pāris gados jau ir ļoti daudz paveikts, taču neviens process nav tik optimāls, lai nebūtu vēl optimālāks. Šajā jomā man palīdzēs citos uzņēmumos gūtā pieredze tieši procesu optimizācijā,» skaidroja Skujiņš.

Vienlaikus Skujiņš uzsvēra, ka būs jāstrādā pie nodokļu plaisu samazināšanas, kā arī pie tā, lai nodokļu nomaksa būtu vienkāršs un ērts process.

Uz jautājumu, kādi darbi būtu veicami ēnu ekonomikas mazināšanā, Skujiņš norādīja, ka jāturpina tas, ko VID jau dara pēdējo pusotra vai divu gadu laikā. Tāpat esot jāmeklē jaunas ēnu ekonomikas apkarošanas metodes digitālajā ekonomikā, kurā rodas arvien jauni biznesa veidi.

Atklātais konkurss par VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts šā gada 9.aprīlī, un savu dalību tajā pieteica 19 pretendenti. Konkursa laikā trīs posmos tika vērtēta pretendentu profesionālā pieredze un atbilstība izvirzītajām izglītības prasībām, motivācija ieņemt šo amatu un redzējums par VID darbību un prioritātēm nākotnē, valsts pārvaldes darbību kopumā.

Konkursa trešajā jeb pēdējā kārtā, kas tika uzsākta pagājušajā nedēļā, tika analizētas pretendentu vadības kompetences, stratēģiskais redzējums, spējas un pieredze komandas vadīšanā un pārmaiņu vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu