Noguldījumu apmērs Latvijas bankās samazinājies līdz € 17,6 miljardiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

Kopējais noguldījumu apmērs Latvijas bankās šogad maijā samazinājies par 1,1% jeb 195,157 miljoniem eiro - līdz 17,6 miljardiem eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotie dati.

Savukārt salīdzinājumā ar marta beigām kopējais noguldījumu apmērs Latvijas bankās sarucis par 2,7% jeb 485,549 miljoniem eiro, bet salīdzinājumā ar februāra beigām kopējais noguldījumu apmērs Latvijas bankās samazinājies par 9,2% jeb 1,785 miljardiem eiro.

Šogad februāra beigās Latvijas bankas noguldījumos bija piesaistījusi 19,385 miljardus eiro, marta beigās banku piesaistīto noguldījumu apmērs samazinājās līdz 18,086 miljardiem eiro, bet aprīļa beigās banku piesaistīto noguldījumu apmērs veidoja 17,795 miljardus eiro.

Iepriekš FKTK vadītājs Pēters Putniņš aģentūrai LETA atzīmēja, ka, bankām pārtraucot sadarbību ar čaulas uzņēmumiem, nerezidentu noguldījumu apmērs varētu samazināties par 4-5 miljardiem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu