«Apple» tuvojas «maģiskajai» viena triljona dolāru vērtībai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju uzņēmums «Apple», kura tirgus vērtība šobrīd veido aptuveni 945 miljardus ASV dolāru, turpina ceļu pretī viena triljona dolāru atzīmei, kas ļaus «Apple» kļūt par pirmo ASV uzņēmumu ar šādu tirgus vērtību, vēsta «CNN Money».

«Apple» akciju vērtība kopš gada sākuma ir palielinājusies par vairāk nekā 13%, būtiski pārsniedzot tehnoloģiju akciju tirgus vidējo izaugsmi.

Tirdzniecības sesijas noslēgumā trešdien vienas «Apple» akcijas cena veidoja 193,98 dolārus.

Lai uzņēmuma tirgus vērtība sasniegtu viena triljona dolāru atzīmi, vienas «Apple» akcijas cenai ir jāpieaug līdz 202,3 dolāriem.

«Apple» apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī palielinājies par 16%, galvenokārt pateicoties noturīgajiem viedtelefonu «iPhone 8» un «iPhone X» pārdošanas rezultātiem, kā arī pieaugošajiem ieņēmumiem no «Apple» aplikāciju pakalpojuma «App Store».

Uzņēmums šobrīd arī tērē 267 miljardus, lai palielinātu dividenžu maksājumu un akciju atpirkšanas programmas, tādējādi atalgojot investorus.

«Apple» gan nav vienīgais ASV tehnoloģiju uzņēmums, kas gūst labumus no nozarē valdošās investoru eiforijas.

Interneta tirdzniecības kompānijas «Amazon» tirgu vērtība arī atrodas visu laiku augstākajā līmenī virs 800 miljardiem dolāru.

Gan «Google» mātes uzņēmuma «Alphabet», gan tehnoloģiju kompānijas «Microsoft» tirgus vērtība pārsniedz 775 miljardus dolāru.

Savukārt sociālā tīkla «Facebook» vērtība šobrīd veido gandrīz 560 miljardus dolāru.

«Apple», «Amazon», «Google», «Microsoft» un «Facebook» kopējā tirgus vērtība veido aptuveni 3,9 triljonus dolāru.

«Apple» gan nekļūs par pirmo uzņēmumu pasaulē, kura tirgus vērtība pārsniedz triljona dolāru atzīmi.

Ķīnas naftas kompānijas «PetroChina» tirgus vērtība pēc tās akciju publiskās tirdzniecības uzsākšanas Šanhajas biržā uz brīdi pārsniedza viena triljona dolāru atzīmi, tomēr uzņēmuma akciju cena drīz vien samazinājās.

Šobrīd «PetroChina» tirgus vērtība veido aptuveni 240 miljardus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu