«airBaltic» sadarbosies ar Portugāles aviokompāniju «TAP Air Portugal»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas nacionālā lidsabiedrība «airBaltic» vienojusies par sadarbību ar Portugāles aviokompāniju «TAP Air Portugal», informēja «airBaltic» pārstāve Alise Briede.

Abu kompāniju pārstāvji prognozēja, ka šī sadarbība nodrošinās «airBaltic» pasažieriem plašākas un daudzveidīgākas iespējas ceļot «TAP Air Portugal» plašajā maršrutu tīklā, tostarp uz Brazīliju, Portugāli un Āfriku. Savukārt «TAP Air Portugal» pasažieriem šis līgums nodrošinās labāku savienojamību ar Baltijas valstīm, Skandināviju un Austrumeiropu.

«airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka «TAP Air Portugal» ir 21. «airBaltic» sadarbības partneris. «Tādējādi mēs vēl vairāk paplašinām iespaidīgo partneru portfeli, kas «airBaltic» klientiem nodrošina ērtu ceļošanu apkārt pasaulei. «airBaltic» piedāvās lidojumus starp Rīgu, Viļņu un Tallinu «TAP Air Portugal» iekšzemes tīklā, kā arī uz Lisabonu ar kopīgiem savienojumiem, garantējot vēl labāku savienojamību Baltijai ar pasauli,» viņš teica.

Paredzēts, ka «TAP Air Portugal» izmantos lidojuma kodu TP tiešajos lidojumos starp Rīgu un Lisabonu, ko veiks «airBaltic», kā arī, izmantojot kopīgus savienojumus starp «TAP Air Portugal» tīklu un Rīgu.

Aviokompānija «TAP Air Portugal» nodrošina lidojumus uz 83 galamērķiem 35 pasaules valstīs. «TAP Air Portugal» galvenā bāze ir Lisabonā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «airBaltic» koncerna kopējie ieņēmumi pagājušajā gadā bija 353,639 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. «airBaltic» piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% «airBaltic» akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam «Aircraft Leasing 1» - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu