Bezdarba līmenis Latvijā maija beigās sarucis līdz 6,4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijā šogad maija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā iepriekšējā mēneša beigās, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

2018.gada maija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 59 548 bezdarbnieki, kas ir par 2334 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 61 882 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis maija beigās bija Rīgas reģionā - 4,1%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā - 15,4%, kas ir samazinājums par 0,5 procentpunktiem.

Savukārt Zemgales reģionā reģistrētā bezdarba līmenis maijā samazinājies par 0,4 procentpunktiem un bija 6%, Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies par 0,5 procentpunktiem un bija 6,6%, bet Kurzemē - kritums bijis par 0,3 procentpunktiem - līdz 7,1%.

Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 3,9% pretstatā 4% mēnesi iepriekš.

2018.gada aprīļa beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu