VID anulē licenci cigarešu ražotnei Rēzeknē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) anulējis licenci Rēzeknes cigarešu ražotnei SIA «Private Tobacco Latvia», kas savā akcīzes noliktavā ražoja produkciju nelegālajam tirgum, informēja VID.

Vēl maijā pie licencētās ražotnes Valsts policija bija konstatējusi vairāk nekā 1,6 miljonus nelegālo cigarešu.

Šogad šis ir jau otrais gadījums, kad VID anulē licenci cigarešu ražotājam. Gada sākumā tika slēgta rūpnīca, kurā cigaretes tika ražotas it kā legāli, tomēr tās pilnībā atbilda

cigaretēm, kas tika atrastas Zviedrijas, Igaunijas un Vācijas nelegālajā tirgū.

«Līdz šim Latvija bija bēdīgi slavena kā «cigarešu ražošanas lielvalsts«. Par spīti tam, ka Latvijas legālajā tirgū tiek realizētas tikai pasaules lielāko ražotāju cigaretes, vēl pērn Latvijā bija reģistrētas četras ražotnes, kas deklarēja, ka ražo vai plāno ražot cigaretes tirdzniecībai ārvalstīs. Nodokļi Latvijā no šiem uzņēmumiem faktiski netiek maksāti,»

norāda VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe.

Nelegālo cigarešu īpatsvars Latvijā ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā. Par būtiskiem akcīzes preču pārkāpumiem Valsts ieņēmumu dienests pēdējos gados ir anulējis

piecas licences tabakas izstrādājumu ražotājiem.

«Private Tobacco Latvia» reģistrēta 2011.gadā un uzņēmuma 100% īpašnieks ir Armēnijas kompānija «Private Tobacco». Pērn uzņēmums strādāja ar 167 800 eiro apgrozījumu un guva 17 092 eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu