Eurostat: Latvijā janvārī-aprīlī starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā šā gada pirmajos četros mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

Šā gada janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar 2017.gada pirmajiem četriem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 9%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Kiprā (+99%), Maltā (+26%), Slovēnijā un Grieķijā (abās valstīs +13%), kā arī Somijā (+10%).

Tāds pats kā Latvijā kāpums fiksēts arī Igaunijā un Rumānijā.

Pārējās 17 valstīs, kurās reģistrēts pieaugums, tas bijis no 2% līdz 7%. Lietuvā eksports pieaudzis par 6%.

Eksporta apmērs samazinājies vien Luksemburgā (-2%), bet Dānijā un Lielbritānijā tas saglabājies nemainīgs.

Importa apmērs janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu pieaudzis 25 ES dalībvalstīs, samazinājies Lielbritānijā (-1%) un Luksemburgā (-2%), bet Grieķijā saglabājies nemainīgs.

Lielākais importa pieaugums janvārī-aprīlī gada izteiksmē bijis Kiprā (+19%), Slovēnijā (+12%), kā arī Dānijā un Rumānijā (+10%).

Pārējās valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums bijis no 2% līdz 8%. Latvijā un Lietuvā imports šajā periodā pieaudzis par 7%, bet Igaunijā - par 5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu