VID atklāj pārkāpumus visiem pārbaudītajiem lietoto auto tirgotājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE BLAKE / REUTERS

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šogad pirmajā ceturksnī veikusi 34 tematiskās pārbaudes 33 lietotu transportlīdzekļu tirgotājiem, pārkāpumus konstatējot visās pārbaudēs, liecina VID informācija.

Pārbaudēs visbiežāk konstatēts, ka nav nodrošināta saimnieciskā darījuma izsekojamība, pārkāpumi deklarāciju aizpildīšanā, netiek ievēroti transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi, pārkāpumi grāmatvedības reģistru kārtošanā, kā arī netiek aprēķināti nodokļi no darba algām.

Pēc VID datiem, 22 pārbaužu rezultātā naudas sods piemērots 8800 eiro apmērā, tostarp atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.2 pantam par komercdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālās atļaujas (licences), izziņas vai atļaujas un komercdarbības veikšana, pārkāpjot speciālajā atļaujā (licencē), izziņā vai atļaujā minētos nosacījumus, trijos gadījumos piemērots naudas sods 800 eiro apmērā.

Ņemot vērā VID aicinājumu, 21 lietoto auto tirgotājs pats iesniedzis deklarāciju precizējumus un pārbaudes laikā pats deklarēja nodokļus 23 400 eiro apmērā, tostarp pievienotās vērtības nodokli 17 800 eiro apmērā.

Pārbaužu rezultātā apturēta četru nodokļu maksātāju saimnieciskā darbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu