«E.Gulbja laboratorijas» apgrozījums pērn samazinājās par 11,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Medicīnisko pakalpojumu, laboratorijas analīžu veikšanas uzņēmuma SIA «E.Gulbja laboratorija» apgrozījums pērn bija 18,291 miljons eiro, kas ir par 11,5% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa pieauga par 13,5% un bija 2,01 miljons eiro, liecina informācija «Firmas.lv».

Atbilstoši vadības ziņojumam, pērn uzņēmums apkalpoja 1,26 miljonus pacientu, kas ir par 5% vairāk nekā 2016.gadā, kad to skaits bija 1,2 miljoni.

Ziņojumā norādīts, ka pērn «E.Gulbja laboratorija»' uz Eiropas Savienības fonda projekta «Pacientu paraugu šķirotāja sadalītāja iegāde» trešās kārtas, kas noslēdzās 2014.gada, laikā iegādātajām iekārtām veikusi pētījumus un nodrošinājusi 345 293 eiro lielu apgrozījumu no pētījumiem. Projektā iekārta iegādāta ar mērķi sekmēt klīnisko pētījumu veikšanu ārvalstu uzņēmumiem. Nākotnē uzņēmums paredz palielināt ieņēmumus no pētījumu veikšanas, izmantojot minēto iekārtu.

Vienlaikus vadība informē, ka «E.Gulbja laboratorija» plāno piedalīties valdības virzītajā e-veselības projektā, paplašināt un attīstīt uzņēmuma darbību, izmantojot pēdējos sasniegumus medicīnas jomā, sevišķi molekulārās bioloģijas nozarē.

Kā lielākos riskus uzņēmuma 2018.gadā vadība min Latvijas valdības lēmumus par veselības budžetu. Tomēr, neskatoties uz to, «E.Gulbja laboratorija» paredz turpināt darbu veselības aprūpes nodrošināšanā Latvijā un ieviest jaunas izmeklēšanas metodes, kā arī attīstīt, uzlabot un pilnveidot laboratorijas informācijas sistēmu. Tāpat uzņēmuma vadība paredz uzturēt laboratorijas darbības apjomus iepriekšējā gada līmenī ar izaugsmes iespējām.

«E.Gulbja laboratorijas» apgrozījums 2016.gadā bija 16,406 miljoni eiro, bet peļņa -1,77 miljoni eiro.

SIA «E.Gulbja laboratorija» dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 60 755 eiro. Uzņēmums pieder Birutai Banderei - 25,99%, Didzim Gavaram (37%) un Egilam Gulbim (37%). Uzņēmumam Latvijā ir vairāk nekā 40 filiāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu