Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Jūlija Sandberga

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes sēdē trešdien valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta energouzņēmuma «Fortum» vadītāja Jūlija Sandberga, informēja FICIL.

Sandberga pārņems amata pienākumus no līdzšinējās vadītājas Zlatas Elksniņas-Zaščirinskas, kura turpinās darboties FICIL valdē.

Balstoties uz FICIL statūtiem, valdes locekļa amatu viena persona var ieņemt sešus gadus pēc kārtas, tādēļ Elksniņai-Zaščirinskai šis ir pēdējais gads valdē. Par FICIL valdes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēts «SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts un līdz termiņa beigām par otru vietnieku ievēlēta Elksniņa-Zaščirinska.

«Pēdējo gadu laikā esam aktīvi pārstāvējuši biedru intereses, par ko liecina stabils biedru skaita pieaugums un biedru aktivitāte dažādās FICIL darba grupās - šogad to skaits pārsniedza desmit. Esmu gandarīta par šā gada jūnijā aizvadīto augsta līmeņa tikšanos ar Latvijas valdību, kuras laikā vienojāmies par trim būtiskām prioritātēm Latvijas nākotnei: digitālās ekonomikas attīstība, augstākās izglītības reforma un efektīva ekonomisko noziegumu apkarošana. Turpināšu ar savu pieredzi un zināšanām atbalstīt jauno FICIL valdes priekšsēdētāju, kā arī plānoju līdzdarbojoties darba grupās,» norādīja Elksniņa-Zaščirinska.

Savukārt Sandberga atzīmēja, ka atzbilstoši FICIL redzējumam Latvijai jākļūst par uzņēmējiem un biznesam draudzīgāko valsti Baltijas jūras reģionā. Lai to panāktu, ir būtiski uzturēt aktīvu dialogu ar politikas veidotājiem: skaidrot un atgādināt par to, kas darāms, lai uzlabotu biznesa vidi un vairotu Latvijas konkurētspēju reģionā. «Kā FICIL valdes priekšsēdētāja, es turpināšu Elksniņas-Zaščirinskas iesākto darbu un ar tādu pat intensitāti. Mūsu pamata prioritātes ir izglītība, digitālā ekonomika un ekonomisko noziegumu apkarošana. Taču tikpat aktīvu darbu plānojam jautājumā par darbaspēka pieejamību Latvijā, atkritumu apsaimniekošanu un enerģētikas politiku, kā arī investīciju aizsardzību,» viņa sacīja.

Sandberga ir «Fortum» vadītāja Latvijā. Viņa enerģētikas nozarē strādā kopš 1998.gada. Karjeras laikā strādājusi kā degšanas procesu un efektivitātes pētniece, ražošanas procesu optimizēšanas speciāliste, tehniskā un elektrostaciju vadītāja. Laika posmā no 2008. līdz 2012.gadam Sandberga izstrādāja un īstenoja elektrostaciju efektivitātes uzlabošanas programmas un investīciju stratēģijas Urālu reģionā, Krievijā. 2012.gadā, kā galvenā projekta menedžere degradēto atkritumu lauku sadedzināšanas jomā, viņa darbojās Stokholmā, Zviedrijā. Pēc veiksmīgas projekta pabeigšanas, 2015.gadā Sandbergai tika uzticēta Baltijas valstu elektrostaciju vadība Pērnavā, Tartu, Jelgavā un Klaipēdā. Šobrīd Sandberga ir atbildīga par «Fortum» darbībām Latvijā. Sandberga darbojās FICIL valdē kopš 2017.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu