«Swedbank» peļņa Latvijā pirmajā pusgadā sasniegusi € 54 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto

«Swedbank» peļņa Latvijā šogad pirmajā pusgadā bija 54 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, pavēstīja bankas preses pārstāve Kristīne Jakubovska.

Vienlaikus bankas mājaslapā publiskotais finanšu pārskats liecina, ka 2018.gada pirmajā pusgadā «Swedbank» grupas peļņa Latvijā bija 53,638 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2017.gada pirmajā pusgadā, bet pašas «Swedbank» peļņa pieaugusi par 27% un bija 58,068 miljoni eiro.

«Swedbank» grupas aktīvi 2018.gada jūnija beigās bija 5,48 miljardi eiro, kas ir par 3,5% jeb 187,482 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gada beigās, kad grupas aktīvi bija 5,293 miljardi eiro, liecina publiskotais finanšu pārskats.

Jakubovska informēja, ka «Swedbank» grupas peļņas pieaugumu pamatā veicināja ienākumu palielināšanās.

Viņa norādīja, ka «Swedbank» tīrie procentu ienākumi palielinājās par 3%. Šis pieaugums galvenokārt skaidrojams ar kreditēšanas apmēru palielināšanos.

Neto ienākumi no komisijām palielinājās par 5%, pamatā pateicoties lielākiem karšu un maksājumu ienākumiem līdz ar augstāku klientu aktivitāti.

Savukārt kopējie izdevumi palielinājās par 4%. Pieaugums skaidrojams ar augstākām personāla un ar normatīvo regulējumu saistītajām izmaksām, ko daļēji kompensēja zemākas mārketinga un amortizācijas izmaksas.

Tāpat Jakubovska pavēstīja, ka «Swedbank» kredītportfelis palielinājās par 1%, ko veicināja līzinga pieaugums privātpersonām un uzņēmumiem, kā arī patēriņa finansēšanas pieaugums, pateicoties ekonomikas attīstībai un darba algu kāpumam.

Savukārt piesaistīto depozītu apmērs palielinājās par 7%. Kāpums bija vērojams gan privātpersonu, gan uzņēmumu portfelim.

Pēc Jakubovskas minētā, iepriekš veikto kredītu uzkrājumu atbrīvošanas neto summa sasniedza vienu miljonu eiro, kamēr 2017.gada attiecīgajā periodā šī summa bija trīs miljoni eiro.

«Latvijas ekonomika turpina stabilu izaugsmi, kas atspoguļojas arī klientu aktivitātē un mūsu darbības rādītājos: no jauna izsniegto aizdevumu apmērs pieaudzis teju par 20%. Ekonomiskā izaugsme apvienojumā ar zemām procentu likmēm un veiksmīgām garantiju programmām nodrošina labvēlīgus apstākļus pārdomātiem aizņēmumiem gan uzņēmumiem, gan mājsaimniecībām. Nozīmīga attīstība vērojama arī sabiedrības digitālajos paradumos,» sacīja «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

2017.gada pirmajā pusgadā «Swedbank» grupa Latvija strādāja ar peļņu 48,741 miljona eiro apmērā, bet pašas «Swedbank» peļņa bija 45,705 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «Swedbank» ir lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu